Disney World fjernet Bill Cosby-statue

Etter avsløringer om overgrepsanklagene mot komikeren.

TATT BORT: En bronsebyste av komiker Bill Cosby ble fjernet fra Disney World i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser om overgrep. Foto: AP/Scanpix
TATT BORT: En bronsebyste av komiker Bill Cosby ble fjernet fra Disney World i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser om overgrep. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overgrepsanklagene har det siste året haglet rundt den 77 år gamle komikeren Bill Cosby. Siden i fjor høst har flere og flere kvinner anklaget ham for å ha forgrepet seg på dem seksuelt.

Denne uka avslørte nyhetsbyrået AP at Cosby i avhør selv innrømte å ha gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon.

Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekrefta han dette.

Fjernet etter stengetid Nå forteller en talsperson for Walt Disney World til The Wrap at en bronsebyste av Cosby er fjernet fra fornøyelsesparken.

Statuen, som har stått i Disneys Hollywood studios i Orlando, Florida, siden 1994, skal ha blitt fjernet etter parkens stengetid tirsdag denne uka.

Det skjer altså i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser, og saken omtales av flere amerikanske medier.

Underskriftskampanje For syv måneder siden starta den amerikanske kvinnen Brittany Gavrilova en underskriftskampanje med mål om å fjerne bysten. I den stod det at «Disneys navn er synonymt med familievennlig underholdning, og med overgrepsanklagene mot Cosby i media, er det upassende for familieparken å ha en kopi av Cosby på utstilling».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer