TATT BORT: En bronsebyste av komiker Bill Cosby ble fjernet fra Disney World i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser om overgrep. Foto: AP/Scanpix
TATT BORT: En bronsebyste av komiker Bill Cosby ble fjernet fra Disney World i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser om overgrep. Foto: AP/ScanpixVis mer

Disney World fjernet Bill Cosby-statue

Etter avsløringer om overgrepsanklagene mot komikeren.

(Dagbladet): Overgrepsanklagene har det siste året haglet rundt den 77 år gamle komikeren Bill Cosby. Siden i fjor høst har flere og flere kvinner anklaget ham for å ha forgrepet seg på dem seksuelt.

Denne uka avslørte nyhetsbyrået AP at Cosby i avhør selv innrømte å ha gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon.

Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekrefta han dette.

Fjernet etter stengetid Nå forteller en talsperson for Walt Disney World til The Wrap at en bronsebyste av Cosby er fjernet fra fornøyelsesparken.

Statuen, som har stått i Disneys Hollywood studios i Orlando, Florida, siden 1994, skal ha blitt fjernet etter parkens stengetid tirsdag denne uka.

Det skjer altså i kjølvannet av avsløringen om Cosbys innrømmelser, og saken omtales av flere amerikanske medier.

Underskriftskampanje For syv måneder siden starta den amerikanske kvinnen Brittany Gavrilova en underskriftskampanje med mål om å fjerne bysten. I den stod det at «Disneys navn er synonymt med familievennlig underholdning, og med overgrepsanklagene mot Cosby i media, er det upassende for familieparken å ha en kopi av Cosby på utstilling».

- At den nå er fjernet får meg til å tro på Disneys magi - at de ser at noen helter er ikke alltid helter, de kan være skurker også, sier Gavrilova til clickorlando.com. Hun er niesen til et av Cosbys angivelige ofre.

Ifølge The Wrap skal ikke underskriftskampanjen alene være årsak til fjerning av bysten.