Disse bildene er ikke fotografier - men tegnet av Kelvin (27)

Unikt kunsttalent får oppmerksomhet verden over.

(Dagbladet): 27 år gamle Kelvin Okafur har seilet opp som kunstverdenens nye yndling.

Årsaken er hans unike tegne-talent.

Med hjelp av grafitt- og kullblyanter tegner 27-åringen nemlig så godt, at tegningene hans ved første øyekast ser ut som fotografier.

Bruker 80 timer på én tegning Okafur, som har studert kunst ved Middlesex University i London, tegner portretter i svart-hvitt, både av kjente personligheter, som prinsesse Diana, Megan Fox og Rihanna, og av venner og kolleger.

- Jeg liker å tegne kjendiser fordi folk kan relatere seg til dem. Folk kan identifisere dem, og kan dermed se hvor nøyaktig jeg tegner.

Bak hver tegning ligger rundt 80 timers arbeid, eller rundt tre uker med jobbing i studio. Før hvert portrett bruker den talentfulle tegneren opptil flere dager på å analysere bilder av personen han vil tegne.

Spesielt fokuserer han på å studere øynene, som han mener er sentrale i kunstens uttrykk.

Opp til 15 timer hver dag jobber han med å tegne, for å oppnå de nøyaktige følelsene og tonene han ønsker at bildene hans skal formidle.

Det er altså liten tvil om at kunstnertalentet er opptatt av perfeksjon.

- Jeg streber etter å gjøre kunsten min så levende som mulig. Jeg vil at tegningene mine skal skape en følelsesmessig reaksjon, som gjør at seerne føler at de ser på et virkelig objekt, skriver han på bloggen sin, ifølge Daily Mail.

Stiv prislapp Men nå får 27-åringen også definitivt lønn for strevet.

I fjor mottok han nemlig flere nasjonale kunstpriser for tegningene sine, og fikk også stille dem ut ved flere store gallerier.

Okafurs portretter ble kåret til en av de to beste kunstverkene ved Cork Street Gallery's Winter Show, og nylig vant han også Catherine Petitgas Visitors Choice Prize, som er del av National Open Art Competition.

For tida stiller han også ut flere bilder på London Science Museum.

Resultatet er at bildene hans nå har en en prislapp på svimlende 10 000 pund, tilsvarende rundt 86 000 norske kroner.

- Forelsket i blyantens kvaliteter Okafur forteller at han alltid har vært en kreativ sjel, men at han tidlig fikk et spesielt forhold til blyanten, som han beskriver som sitt «ydmyke instrument».

- Jeg har alltid vært kreativ, men ble spesielt forelsket i blyantens kvaliteter. Det overrasket meg, at bare med en skygge av bly, kan du lage så mange forskjellige toner og teksturer, og nesten skape en illusjon av farge.

Det var mens han studerte ved Middlesex University at han valgte å spesialisere seg på å tegne med blyant, og også der han først fikk oppmerksomhet for talentet sitt.

- Det var først da bildene mine begynte å få oppmerksomhet blant elever ved skolen at jeg innså at de gjorde inntrykk.

- Surrealistisk 27-åringen innrømmer at han er overveldet over all oppmerksomheten kunsten og talentet hans nå får verden over.

- Det er surrealistisk og har egentlig ikke helt gått opp for meg ennå, sier han, ifølge Daily Mail.

- Til vanlig er jeg skjermet for all oppmerksomheten, siden jeg jobber i studio, men jeg er ydmyk og tar det som en ære at så mange mennesker setter pris på arbeidet mitt.

Nå er drømmen at han en dag skal ha sitt eget galleri.

BLYANTKUNSTNER: Kelvin Okafurs spesielle talent for tegning skaper oppmerksomhet verden over.
BLYANTKUNSTNER: Kelvin Okafurs spesielle talent for tegning skaper oppmerksomhet verden over. Vis mer