Disse bøkene bør du se etter på Mammutsalget

Her er Dagblad-anmeldernes beste tips.

BOKSALG: Illustratør Fredrik Skavlan, barnebokheltinnen Tilly og krimforfatter Johan Theorin er blant dem du bør se etter på Mammutsalget. Foto: AGNETE BRUN / BOKOMSLAGET / JØRN H. MOEN
BOKSALG: Illustratør Fredrik Skavlan, barnebokheltinnen Tilly og krimforfatter Johan Theorin er blant dem du bør se etter på Mammutsalget. Foto: AGNETE BRUN / BOKOMSLAGET / JØRN H. MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter mammutsalget, Norges største, årlige boksalg. Over 800 ulike titler er til salgs til svært reduserte priser, hos 540 bokhandler over hele landet.

For å hjelpe deg å finne fram til godbitene har seks av Dagbladets bokanmeldere lett fram sine favoritter. Her er bøkene du bør se etter:

Fredrik Wandrup, bokansvarlig i Dagbladet

Niccolo Ammanati: «Hvis Gud vil»   En annerledes kriminalhistorie, om en far og en sønn som lever i et trøstesløst, norditaliensk utkantlandskap. Der bor de i et halvkriminelt ingenmannsland. Full av burlesk, svart humor og overraskende vendinger. Men framfor alt. Fabelaktig godt skrevet.  

Roberto Bolaño: «Ville detektiver»   Robert Bolaño (1953-2003) fra Chile har fått et stort rennomé som en av vår tids store kultforfattere. Denne oversettelsen er et stort løft. «Ville detektiver» er en roman om litteratur og opprør, om etterforskning og eventyr jorda rundt. Kort sagt: En åpenbaring!  

William Shakespeare: «Sonetter»   Dikteren fra Stratford Upon Avon skrev ikke bare historiens mest kjente skuespill, han var også en makeløs lyriker. Erik Bystad har gjendiktet hver eneste av hans fabelaktige sonetter - en instant klassiker. 154 sonetter til 79 kroner. Omtrent 50 øre pr. dikt. Det er de verdt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer