Disse bør vinne Spellemannprisen

Dagladets musikkanmelder avslører sine favoritter.

Les hvem som er nominert i Og Spellemannprisen går til...Bergen!

På fredag er det endelig klart for Spellemannprisen 2001. Etter det Dagbladet erfarer, skal ingen redaktører sparkes live fra scenen under selve showet i Oslo Spektrum. Derimot skal det deles ut harper. I denne spalten kårer vi allerede nå vinnere i en del av de mest sentrale klassene.

Popsolist: Sondre Lerche laget et langt mer helhetlig album enn både Morten Abel og Odd i 2001. Sondre blir årets popsolist, og seinere i showet bør Morten Abel få den aller gjeveste prisen, årets Spellemann. Det fortjener han - etter alt han har fått til, og etter at han ble kraftig forbigått av Spellemannprisen for to år siden.

Popgruppe: Fire nominerte - D\'Sound, Katthult, Zuma og Savoy - men ingen veldig sterke vinnerkandidater. Zuma bør få prisen for sitt uortodokse og singelorienterte album.

Elektronika: Kveldens sterkeste heat. Bjørn Torske har størst undergrunnskred , Xploding Plastix er min personlige favoritt, mens Röyksopp trolig stikker av med prisen. Ikke noe å si på det. Röyksopp får antakelig også prisen for årets musikkvideo.

Rock: Kaizers Orchestra var 2001s norske rockeband. De fortjener prisen i sterk konkurranse med Vidar Busk og Kaada.

Hip hop: Tommy Tees originale Opaque-produksjon er en klasse over både Klovner I Kamp, Professor Anarad og Salvador.

Åpen klasse: Burde egentlig ha gått til Jaga Jazzist, men i mangel av deres nominasjon bør prisen gå til Anja Garbareks utforskning i eget univers.

Årets nykommer: Det er en klar forbigåelse at Kings Of Convenience ikke er nominert som årets popgruppe. Derfor fortjener de nykommerprisen, i råsterk konkurranse med Kaizers Orchestra, Röyksopp og Sondre Lerche.

Årets låt: Cape, Organic, Hanah og Röyksopp får ha oss unnskyldt, men det er en stor overraskelse hvis prisen for fjorårets beste låt ikke går til Morten Abel og «I\'ll Come Back and Love You Forever».

Spellemannsprisen går av stabelen i Oslo Spektrum fredag 1. mars kl. 19.00. Utdelingen direktesendes i NRK 1 fra kl 19.55.

Les mer om prisutdelingen på hjemmesidene til Spellemannsprisen

ÅRETS NYKOMMER?:</B> Kings Of Convenience er ikke nominert som beste popgruppe, men har sjansen som årets nykommer.
<B>BESTE ROCKEBAND?:</B> Kaizers Orchestra er ifølge Dagbladets anmelder en klar favoritt til prisen for årets rockeband.
<B>BESTE ELEKTRONIKA?:</B> Röyksopp stikker nok av med prisen, men Xploding Plastix er en annen elektronika-duo som markerte seg sterkt i fjor. De er den personlige favoritten til Dagbladets anmelder.