Anmeldelse Film «Fisherman’s Friend»

Disse britiske fiskerne prøver hardt å sjarmere deg

Det er vanskelig å være irritert på «Fisherman’s Friend».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: «Fisherman’s Friend» blir neppe noen hit blant de som er fortvilet over at folk stemte for Brexit. Dette er en film som står bredbent på parti med joviale og ujålete fiskere i Cornwall, og som ser på kyniske og kosmopolitiske londonere uten verdier som fiende nummer én.

Shanties til folket

En liten klikk av denne typen, en støyende og dresskledd kompisgjeng med høyt gasjerte jobber i musikkbransjen, inntar en liten fiskerby for å ha utdrikningslag der. Men en av dem, Danny (Daniel Mays), blir langt mindre kynisk underveis. Faktisk blir han berørt, både av korsangen til de værbitte fiskerne som synger shanties, anført av Jim (James Purefoy), og av den yndige Tamsyn (Meadow Nobrega), Jims datter.

Snart ser han på det som sin store oppgave å bringe koret og shantiene deres ut til et større publikum, mens vennene først ler av ham, så aktivt motarbeider ham. Det ekte og autentiske står mot det glatte og profittjagende. Gjett hvem som vinner.

Selvsikker feelgood

«Fisherman’s Friend» er basert på en sann historie, og i likhet med de fleste slike filmer, overrasker den ikke på noe tidspunkt. Sjømannsromantikken er til tider insisterende. Følelsen av at Jim og kameratene hans betraktes utenfra, med en forskjønnende avstandsforelskelse, snarere enn innenfra, er overhengende. Likevel er «Fisherman’s Friend» en selvsikker sjangerøvelse, som har de elementene en feelgood-film skal ha: Karismatiske skuespillere som det er lett å få sans for, en fomlete hovedperson, og en generell generøsitet. Alle vil at det skal gå bra med alle. Det sikrer en firer, til tross for følelsen av oppstilt naturlighet som iblant trenger seg på..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer