Disse Bylarm-banda ser du live på Db.no i kveld

Ta vorspielet sammen med oss.

||| Bylarm er ikke bare norske band og artister - også talenter fra våre naboland er invitert til å opptre for bransje, presse og publikum i Oslo.

En av disse er islandske Hafdis Huld, ung kvinne som stod på scenen allerede som 15-åring med GusGus. For tre og et halvt år siden ga hun ut sitt første soloalbum «Dirty Paper Cup», som fikk til dels glimrende kritikker. The Guardian roste henne for eksempel for vågale tekster og for en stemme som minnet både om Bjørk og Cerys Matthews.

Kl. 16:00 åpner hun vår livesending direkte fra Youngstorget i Oslo.

Blues og blautEtterpå er det klart for besøk fra Tromsø, og det er vel ingen overraskelse at The Urban Blues Band spiller... jada, blues.

Bandet vant i fjor sommer Union Blues Cup, og i blueslandskapet har bandet begge bandet plantet i texastradisjonen.

Det blir et sceneskifte på alle måter når danske Negash Ali overtar scenen. 19-åringen, med eritreisk bakgrunn, lager belest og sjelfull hip hop. Han er også medlem av supergruppa Majors, og har trolig med seg deres faste DJ Static på scenen.

Så er det klart for det danske Politiken omtaler som «Danmarks for tiden mest populære band». The Rumour Said Fire toppet både fysisk singelliste og iTunes-lister tidligere i år, til tross for bare å ha utgitt én EP.

Sikkert er det i hvert fall at det blir en mjuk stund. Danske kritikere har drar ufortrødent paralleller til både Simon and Garfunkel og de skotske superblautingene Belle & Sebastian.

- De kan nå meget langt. Et band som har en bra låt å starte karrieren på har sjansen til å nå langt. De er et bra liveband, og har en meget sikker stil - både musikalsk og i måten de presenterer seg på, sier Politikens musikkredaktør Erik Jensen til egen avis.


Sommerstemning i natt?Tønsberg er nevnt som en av byene som virkelig markerer seg under årets Bylarm, og herfra kommer 17 år gamle Mathias Stubø - artist under aliaset Proviant Audio.

Han ble kåret til ukas Urørt allerede i 2006, da som den yngste noensinne, og lager elektronika inspirert av betraktelig mer organiske musikkformer som 70-tallssoul, funk og støvete jazz.

SPILLER: Søskentrioen Narum fra Eina på Toten. Foto: Warner Music
SPILLER: Søskentrioen Narum fra Eina på Toten. Foto: Warner Music Vis mer

Kvelden avsluttes så av Narum, søskentrioen fra Toten som ledes av Hellbillies-medlemmet Lars Christian Narum.

Så får vi håpe at sommerstemningen anmelderne mente debuten «Samma hen du fær» lokket fram, også lar seg gjenskape i teltet på Youngstorget.

God fornøyelse!

POPULÆRE DANSKER: The Rumour Said Fire.
POPULÆRE DANSKER: The Rumour Said Fire. Vis mer