«Stjernekamp» på NRK

Disse deltar i «Stjernekamp»

Årets «Stjernekamp»-artister er klare.

ÅRETS DELTAKERE: 10 artister kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer» i «Stjernekamp» til høsten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ÅRETS DELTAKERE: 10 artister kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer» i «Stjernekamp» til høsten. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Det nærmer seg tid for «Stjernekamp» på NRK. Når programmet kommer tilbake på skjermen til høsten, skal ti nye norske musikere kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

«Stjernekamp» på NRK har underholdt TV-seerne siden 2012. For hvert program får deltakerne bryne seg på nye musikalske sjangere, og så er det opp til seerne å stemme dem videre.

For hver uke er det den med minst stemmer som ryker ut av konkurransen, helt til det står én igjen - som vinner tittelen «Norges ultimate entertainer». I år er det disse deltakerne som skal kjempe om seieren:

Adrian Jørgensen (27 år, fra Bindal)

Adrian Jørgensen var med i Melodi Grand Prix tidligere i år, og endte på andreplass med sitt bidrag «The Bubble». Tidligere har han deltatt i flere andre tv-sendte musikkonkurranser, først «X-Factor» (TV 2) i 2010, og deretter «The Voice» i 2013, der han endte på en andreplass. Har blant annet gitt ut den norske coverversjonen av «Despacito» sammen med Carina Dahl. Adrian har i mange år jobbet som fiskerøkter, men i dag jobber han med musikk på heltid.

ÅRETS DELTAKERE: Ti artister kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer» i «Stjernekamp» til høsten. 27 år gamle Adrian Jørgensen er blant de. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Beate S. Lech (44 år, fra Volda)

Beate S. Lech er en vokalist, bandleder og låtskriver som er kjent under artistnavnte Beady Belle. Etter fjorårets album «Dedication», ble hun utnevnt av Dagbladets anmelder til «Norges svar på Beyonce». Hun startet karrieren som vokalist i bandet Folk og Røvere i 1996, og har siden den gang gitt ut åtte album og turnert i over 28 land.

Åge Sten Nilsen (49 år, fra Sarpsborg)

Åge Sten Nilsen er kanskje mest kjent som frontfigur i glamrockbandet Wig Wam, som vant Melodi Grand Prix i 2005. To år seinere begynt han å turnere med sin egenproduserte forestilling «The Show Must Go On», en hyllest til bandet Queen. I tillegg har Åge spilt i musikaler som «Which Witch», «Chess» og «Hair». I 2015 etablerte han rockebandet Ammunition, som har gitt ut to album. I oktober slipper han sitt femte studioalbum som soloartist, «Crossing The Rubicon».

Andrea Santiago (18 år, fra Måløy)

Andrea Santiago er årets yngste «Stjernekamp»-deltaker. Hun ble kjent da hun som 16-åring deltok i musikkonkurransen «The Voice» på TV 2, der hun endte opp på en andreplass. Hun har sunget så lenge hun kan huske, og har i flere år på rad deltatt i Ungdommens Kulturmønstring (UKM).

Kim Rysstad (37 år, fra Valle i Setesdal)

Kim Rysstad startet med studier i klassisk sang, og gikk seinere i lære i folkemusikk hos blant andre Kirsten Bråten Berg og Agnes Buen Garnås. Han deltok i Melodi Grand Prix i 2012 med låten «Så vidunderleg». Kim Rysstad har gitt ut fire album, og ble nominert til Folklarm i 2007, og deretter Spellemann i 2011. I 2017 var han vokalist på The London Philharmonic Orchestra sin juleplate «Snøen laver ned».

SE TV: Åge Sten Nilsen er klar for høstens «Stjernekamp». Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Anette Amelia Hoff Larsen (36 år, fra Bergen)

Anette fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Nabulangi i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret i 2017, men har lang erfaring fra musikalscenen. Hun har blant annet spilt i «Fame» på Chat Noir, «Evita» på Chateau Neuf, «West Side Story» og «The Producers» på Oslo Nye Teater, «Hair» på Det Norske Teatret og «Mamma Mia!» på Det Nye Folketeatret. Hun har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger, i 2007 og 2009. Det siste året har hun spilt i Peer Gynt på Det Norske Teatret. Ved siden av dette, er hun å se i rollen som politietterforskeren Charlotte i NRK-serien «Magnus».

Sondre Nystrøm «Sondrey» (24 år fra Øyer)

Sondre Nystrøm synger under artistnavnet Sondrey. Han fikk kontrakt med et plateselskap etter å ha deltatt i talentkonkurransen «The Stream» på TV 2 i 2016. I 2010 var han også med i «X-Factor» på TV 2. Sondre har hatt en egen YouTube-kanal der han blant annet covret kjente artister. Ved siden av musikken har han drevet aktivt med friidrett i mange år.

Kari Gjærum (66 år, fra Porsgrunn/Notodden)

Kari har en 40 år lang karriere bak seg, der hun blant annet har deltatt som korist i 11 Melodi Grand Prix-finaler, og fem internasjonale Eurovision-finaler. Kari var blant annet med da Bobbbysocks vant med «La det svinge» i 1985. Hun har opptrådt i flere oppsetninger innen musikal, revy og show - samt utallige NRK-produksjoner. Hun hadde også hovedrollen som Fantine i «Dei elendige» på Det Norske Teatret i 1988.

Bilal Saab (19 år, fra Hasvik på Sørøya)

Bilal er fronfigur og vokalist i gruppa NorthKid. Bandet debuterte med singelen «Firefly» i 2017, og har seinere sluppet låter som «Mono» og «Give a Call». NorthKid har spilt konserter rundt hele landet, og Bilal er blitt omtalt som Finnmarks nye stjerneskudd.

Hanne Sørvaag (39 år, fra Stavanger)

Hanne Sørvaag er en artist og låtskriver, som har gitt ut hele sju soloalbum. Hennes største suksess var albumet «Cover Me», som lå i toppen av albumlista i Norge i 2011. Internasjonalt har hun også gjort seg et navn som låtskriver, og har skrev hits som har solgt nær fem millioner i 70 land. Deriblant låtene «My Destiny» og «Say Hello To Goodbye», som begge fikk høye plasseringer på Billboard-lista i USA. I august i fjor ga Hanne ut sitt første norskspråklige album, «Som om me hørte samen», og nylig ga hun ut singelen «Som om».

BLITT SPURT FØR: Artist og låtskriver Hanne Sørvaag er klar for «Stjernekamp» til høsten, men dette er ikke første sesongen hun har blitt spurt om å delta. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer