Disse er storfavoritter til å vinne Oscar i natt

Mens norske «Kon-Tiki» regner seg selv som den sterkeste «outsideren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt kommer stivpyntede hollywoodstjerner til å skride ned den røde løperen i rådyre designerkjoler og plettfrie smokinger når Oscar-utdelingen går av stabelen i Los Angeles.

Filmverdenens aller gjeveste prisutdeling skal i år ledes av skuespiller Emma Stone (24), kjent fra filmer som «Crazy, Stupid, Love» og «The Amazing Spider-Man», og komiker og «Family Guy»-skaperen Seth McFarlene. 

Etter at nominasjonene til Academy Awards ble presentert 10. januar, har eksperter for lengst begynt å spå storfavorittene til å hente hjem den gullforgylte statuetten.

- Bombe hvis «Amour» ikke vinner Norske «Kon-Tiki» er nominert i kategorien «beste utenlandske film», sammen med østerrikske «Amour», chilenske «No», kanadiske «War Witch» og danske «A Royal Affair».

I denne kategorien er det «Amour» som kan glede seg over å ha blitt favorittstemplet. Filmen er nominert i kategoriene «beste film», «beste regi» og «beste screenplay».

«Kon-Tiki»-skuespiller Anders Baasmo Christiansen er på plass i Los Angeles, og sier det er «en bombe hvis 'Amour' ikke vinner» i deres kategori.

Likevel har han ikke gitt opp Oscar-håpet.

- Folk begynner å bli litt lei av at «Amour» har vunnet så mye priser nå. «Kon-Tiki» er jo en ny, fresh «buzz». Så jeg tror vi seiler opp som den sterkeste «outsider»-kandidaten, som en god nummer to. Så hvis «Amour» snubler tror jeg vi er i posisjon til å hente statuetten, sier han.

Tror på «Argo» Oscar-natta ligger også an til å bli en festaften for skuespiller og regissør Ben Affleck (40), som både er regissør og skuespiller i «Argo».

Allerede har «Argo» hentet inn en rekke priser fra andre store utdelinger, som BAFTA og Golden Globe, noe som gjør at forventningene nok er ekstra høye under nattas Oscar, der filmen blant annet er nominert i kategorien «beste film».

I mange aviser spår eksperter nå at «Argo» vil stikke av med en av Oscar-nattas aller gjeveste priser, foran filmer som «Lincoln», «Life of Pi» og «Silver Linings Playbook», selv om flere også trekker fram Steven Spielbergs «Lincoln» som en god kandidat.

Kan få sin første Oscar Det spås også at Anne Hathaway (30) blir belønnet med en Oscar for «beste kvinnelige birolle» i natt, for sin innsats i storfilmen «Les Misérables».

Det blir i så fall 30-åringens første Oscar-statuett.

Og mens mange føler seg sikre på at Daniel Day-Lewis (55) stikker av med prisen for «beste mannlige skuespiller» for «Lincoln», råder det større usikkerhet om hvem som vinner kategorien for «beste kvinnelige skuespiller».

Både Jessica Chastain (35) for «Zero Dark Thirty», Jennifer Lawrence (22) for «Silver Linings Playbook» og Emmanuelle Riva (86) for «Amour» er hete navn blant det som tipper vinnerne.

Sistnevnte vil i så fall få en helt spesiell bursdagsfeiring.


 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer