Eurovision:

Disse er videre til finale

Disse skal norske Subwoolfer kjempe mot i lørdagens Eurovision-finale. Nå er det tre «norske» håp blant finalistene.

VIDERE: Australske Sheldon Riley var ett av ti bidrag som kapret finaleplass i Eurovision torsdag kveld. Foto: EBU / ANDRES PUTTING
VIDERE: Australske Sheldon Riley var ett av ti bidrag som kapret finaleplass i Eurovision torsdag kveld. Foto: EBU / ANDRES PUTTING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORINO, ITALIA (Dagbladet): Torsdag kveld ble de siste ti finaleplassene i Eurovision klare. Blant dem er både Sveriges Cornelia Jakobs og norsk-tsjekkiske We Are Domi gikk videre.

Eurovision-finalen sendes direkte lørdag 14. mai klokken 21.00 på NRK.

Fra tirsdagens semifinale ble følgende bidrag kvalifisert til finale: Norge, Sveits, Armenia, Island, Litauen, Portugal, Hellas, Moldova, Nederland og Ukraina.

I tillegg har vi «de fem store», som allerede er forhåndskvalifiserte til finalen. Fjorårets vinner og vertsnasjon Italia, Storbritannia, Spania, Frankrike og Tyskland.

Sverige på topp

Før den andre semifinalen var det Sveriges Cornelia Jacobs, polske Ochman og Australias Sheldon Riley som toppet oddslisten over de med størst sjanse til å gå videre til finalen. Sverige og Polen med 94 prosent sannsynlighet hver, og Australia med 88 prosent.

Torsdag kveld hadde flere titalls svensker møtt opp på en brun pub i Torino sentrum for å heie fram Jakobs.

- Vi elsker teksten! Den treffer rett i hjertet og hun har en fantastisk stemme, sier en svensk fan ikledd blått og gult fra topp til tå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer