Eurovision:

Disse er videre

Den andre semifinalen er over og ti nye deltakere er klare for finalen i Eurovision.

VIDERE: San Marino kvalifiserer seg for tredje gang i historien til finalen i Eurovision. Foto: NTB/AFP.
VIDERE: San Marino kvalifiserer seg for tredje gang i historien til finalen i Eurovision. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Ti nye finalister har nå kvalifisert seg videre til den store Eurovision-finalen på lørdag. Storfavorittene Island, Sveits og San Marino gikk videre, mens våre naboer i sør, Danmark, må pakke sammen og reise hjem.

Reaksjonene fra salen var definitivt mest entusiastisk under Senhit fra San Marinos opptreden. Lilleputtstaten kvalifiserer seg for tredje gang i historien til den store finalen.

- Dette var en veldig åpen semifinale, og alt kunne skje! Hvem vet, kanskje er vinneren blant disse ti heldige? Min favoritt var Bulgaria, sier Eurovision-ekspert William Lee Adams til Dagbladet.

IKKE TILFELDIG: Andreas «Tix» Haukeland gikk videre fra tirsdagens Eurovision-semifinale, og hylles nå for solbrille-stuntet han gjorde under sin framførelse av låta «Fallen Angel». VIDEO: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Disse er videre fra den andre semifinalen

San Marino: Senhit feat. Flo Rida - Adrenalina

Hellas: Stefania - Last Dance

Moldova: Natalia Gordienko - Sugar

Island: Daði & Gagnamagnið - 10 years

Serbia: Hurricane - Loco Loco

Albania: Anxela Peristeri - Karma

Portugal: The Black Mamba - Love Is On My Side

Bulgaria: Victoria - Growing up is getting old

Finland: Blind Channel - Dark Side

Sveits: Gjon's Tears: Tout l'universe

Corona-preget semifinale

I forkant av den andre semifinalen kom nyheten om corona-smitte i den islandske delegasjonen. Bandet opplyste selv via vokalisten Daði Freyr på Twitter at de ikke ville få muligheten til å opptre i semifinalen torsdag kveld, da et av medlemmene i bandet testet positivt for coronavirus.

- I samarbeid med EBU og vertslandets kringkaster, har Daði & Gagnamagnið tatt den vanskelige avgjørelsen om å trekke seg fra å opptre under årets direktesendte Eurovision-sendinger, siden de bare ønsker å opptre som et fulltallig band. Låta deres vil forbli i konkurransen og vi vil kringkaste prøveopptredenen deres som ble tatt opp den 13. mai, sto det i en pressemelding fra EBU.

VIDERE: Til tross for at de ikke kunne delta fysisk gikk Island videre i Eurovision Song Contest. Foto: NTB/Reuters.
VIDERE: Til tross for at de ikke kunne delta fysisk gikk Island videre i Eurovision Song Contest. Foto: NTB/Reuters. Vis mer

Island klarte likevel å kvalifisere seg til finalen, på tross av prøveopptreden.

Torsdag kom også nyheten om at Eurovision-vinneren fra 2019, Duncan Laurence, også har testet positiv for corona. Han får derfor ikke opptre som pauseinnslag i finalen.

Finalen som gjelder

På lørdag skal 26 land konkurrere om å bli årets Eurovision-vinner. Blant deltakerne er Norges Tix. Eurovision-ekspert William Lee Adams tror Tix sine svakheter kan vise seg å være hans styrker i finalen.

FLØRT: Andreas Andresen Haukeland, også kjent som Tix iført nytt pannebånd med påskriften «Finalist» har med seg blomster og hjerter til arenaen torsdag ettermiddag.Foto: Heiko Junge / NTB
FLØRT: Andreas Andresen Haukeland, også kjent som Tix iført nytt pannebånd med påskriften «Finalist» har med seg blomster og hjerter til arenaen torsdag ettermiddag.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- I internasjonal presse har han fått kritikk for å være for outrert og at han mangler troverdighet på grunn av kostymet, englene og demonene. Men det har vist seg at det har resonnert hos publikum, og det er de som kommer til å føre han langt, sier Adams til Dagbladet.

Tix hadde på seg et nytt pannebånd – med påskriften «Finalist» – da han reiste ut til Eurovision-arenaen torsdag. Med seg hadde han også en blomsterbukett.

Til NTB kunne den norske artisten røpe at buketten, som besto av rosa roser og røde hjerter, er til «en viss jente», uten at han ville utdype dette.

- Hver dag er en blomsterdag, sier Tix via pressekontaktene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer