Eurovision:

Disse er videre

Den andre semifinalen er over og ti nye deltakere er klare for finalen i Eurovision.

VIDERE: San Marino kvalifiserer seg for tredje gang i historien til finalen i Eurovision. Foto: NTB/AFP.
VIDERE: San Marino kvalifiserer seg for tredje gang i historien til finalen i Eurovision. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Ti nye finalister har nå kvalifisert seg videre til den store Eurovision-finalen på lørdag. Storfavorittene Island, Sveits og San Marino gikk videre, mens våre naboer i sør, Danmark, må pakke sammen og reise hjem.

Reaksjonene fra salen var definitivt mest entusiastisk under Senhit fra San Marinos opptreden. Lilleputtstaten kvalifiserer seg for tredje gang i historien til den store finalen.

- Dette var en veldig åpen semifinale, og alt kunne skje! Hvem vet, kanskje er vinneren blant disse ti heldige? Min favoritt var Bulgaria, sier Eurovision-ekspert William Lee Adams til Dagbladet.

Corona-preget semifinale

I forkant av den andre semifinalen kom nyheten om corona-smitte i den islandske delegasjonen. Bandet opplyste selv via vokalisten Daði Freyr på Twitter at de ikke ville få muligheten til å opptre i semifinalen torsdag kveld, da et av medlemmene i bandet testet positivt for coronavirus.

- I samarbeid med EBU og vertslandets kringkaster, har Daði & Gagnamagnið tatt den vanskelige avgjørelsen om å trekke seg fra å opptre under årets direktesendte Eurovision-sendinger, siden de bare ønsker å opptre som et fulltallig band. Låta deres vil forbli i konkurransen og vi vil kringkaste prøveopptredenen deres som ble tatt opp den 13. mai, sto det i en pressemelding fra EBU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer