Eurovision

Disse fem bestemmer like mye som hele Norge

Blant de fem i Norges fagjury under Eurovision er en tidligere Idol-deltaker, en dansebanddronning og han som var produsent for Aleksander Rybaks låt i fjor.

STOLTE: KEiiNO havnet til slutt på femteplass i Melodi Grand Prix. Etter finalen var det en stolt gjeng som møtte pressen. Reporter: Marie Røssland. Video: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk tidligere MGP-general Per Sundnes og MGP-ekspert Erik Nodland ut og kritiserte fagjuryordningen under Eurovision Song Contest.

De mente at Norge ble frarøvet en seier, og at Keiino burde vunnet, fordi de vant publikumsstemmene fra Europa.

Men Keiino fikk dårlig score fra Europas fagjuryer. Fagjuryene består av fem personer fra hvert land, og de teller like mye som alle telestemmene fra det landet.

Det betyr at alle telefonstemmene fra hele Norge teller like mye som stemmene til fem nordmenn som NRK har valgt ut.

De fem var i år Knut Bjørnar Asphol (46), Finn-Ulrik Berntsen (49), Jenny Jenssen (55), Kamilla Wigestrand (22) og Maiken Kroken (32).

Blant dem er en tidligere Idol-deltaker, en dansebanddronning og han som var produsent for Aleksander Rybaks låt under ESC i fjor.

Per Sundnes stiller spørsmål ved om de har den riktige kompetansen.

- Når du har halvparten av de norske stemmene, må du ha et sterkt faglig ståsted i musikk, sier Sundnes til Dagbladet.

- Jeg synes det er et voldsomt ansvar som blir pålagt fem stykker, når vi ser at det får sånn resultater som vi ser for Keiino, selv om det ikke var den norske juryen som felte dem, sier Sundnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer