Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse filmene og seriene forsvinner fra Netflix i dag

Samtidig er en rekke nye titler tilgjengelige.

FORNYER: I dag ble sortimentet til den amerikanske versjonen av Netflix fornyet, og en rekke filmer ble fjernet og lagt til. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FORNYER: I dag ble sortimentet til den amerikanske versjonen av Netflix fornyet, og en rekke filmer ble fjernet og lagt til. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den populære streamingtjenesten Netflix har hatt et svært godt år, med rekordhøye inntjeninger og en rekke nye brukere.

I dag kan det imidlertid hende at noen av tjenestens 40 millioner brukere ble skuffa da de benket seg foran skjermen. Over 90 filmer og TV-serier ble nemlig borte fra den amerikanske versjonen av Netflix i dag.

Kontrakter utløper Grunnen til at så mange titler forsvinner fra tjenesten er at konsesjonsvilkårene med ulike studioer utløper ved utgangen av 2013.

Det er helt normalt for Netflix - og andre streamingtjenester, for den saks skyld - å oppleve forandringer i sortementet da ulike rettighetsavtaler og kontrakter utløper.

- På grunn av avtaler og kontrakter ser vi hele tiden at konsesjonsvilkår fornyes eller utløper, og vi har hele tiden titler som kommer på og av tjenesten, sier en av Netflixs talspersoner ifølge Washington Post.

En representant fra norske Netflix forteller til Dagbladet at brukere av den norske versjonen ikke vil merke noen store forandringer i sortementet.

De få filmene og seriene som forsvinner jobber Netflix med å få fornyet kontraktene til, så det er ikke sikkert at de blir borte for alltid.

  Her er noen av filmene og TV-seriene som vil forsvinne fra den amerikanske versjonen av Netflix i januar:
Mr Bean Transformers Dark Of The Moon Alice In Wonderland (1951 Disney) Immortals Being John Malkovich Braveheart Lionheart Killer Klowns From Outer Space Eternal Sunshine Of The Spotless Mind Desperado Jarhead Inside Deep Throat Foxy Brown Frankenstein And The Monster From Hell Flashdance 50 First Dates Requiem For A Dream Platoon Once Upon A Time In Mexico Titanic Romeo And Juliet (1968) Top Gun Scary Movie True Grit (1969) World Trade Center The Private Life Of Sherlock Holmes The Dream Team Hele lista kan du se her.
Selv om det er mange titler som forsvinner fra tjenesten vil også en rekke nye filmer og serier bli tilgjengelige på den amerikanske versjonen av Netflix, fra og med i dag:

American Psycho Raging Bull Thelma And Louise West Side Story What's Eating Gilbert Grape Breakfast At Tiffany's Red Dawn Star Trek: The Motion Picture Amelie Grapes Of Wrath The Day The Earth Stood Still The Talented Mr Ripley Tora! Tora! Tora! Ghost
Hele lista over nye filmer kan du se her.

40 millioner Netflix startet opp i 1997 og har vokst til å bli det ledende stremingselskapet på nett av tv-serier og film. De passerte i høst konkurrenten HBO i antall betalende kunder i USA.

På Netflix' hjemmesider opplyser selskapet at de har rundt 40 millioner betalende medlemmer fra 41 ulike land.

Netflix etablerte seg i Norge høsten 2012.

MYE BORTE: Over 90 titler forsvant i dag fra den amerikanske versjonen av Netflix, men også en rekke nye filmer og TV-serier ble gjort tilgjengelige. Foto: Scanpix
MYE BORTE: Over 90 titler forsvant i dag fra den amerikanske versjonen av Netflix, men også en rekke nye filmer og TV-serier ble gjort tilgjengelige. Foto: Scanpix Vis mer