KOMMENTARER

Regionsreformen

Disse fire partiene har alt tapt valget i Finnmark neste år

Men Monica Mæland vant. KrF redder regionreformen av stikk motsatt grunn som regjeringen vil ha den.

REGIONKAMERATENE: De er enige om å tvinge gjennom regionreformen. Fra venstre: André N. Skjelstad (Venstre), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Norunn Tveiten Benestad (Høyre), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og kommunalminister Monica Mæland.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
REGIONKAMERATENE: De er enige om å tvinge gjennom regionreformen. Fra venstre: André N. Skjelstad (Venstre), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Norunn Tveiten Benestad (Høyre), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og kommunalminister Monica Mæland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Monica Mæland har ikke ryggrad, hun har stålbjelke.»«Om kvelden sitter spøkelsene rundt leirbålet og forteller Monica Mæland-historier.»«Monica Mæland trekker ikke i snoren på toalettet, hun skremmer dritten ut av den.»

Den nå hvilende twitter-kontoen Monica Mæland Facts var i hovedsak aktiv da kommunal- og moderniseringsministeren var byrådsleder i Bergen. Jeg kunne ikke unngå å tenke på den i ettermiddag, da Mæland triumferende inntok vandrehallen på Stortinget sammen med utskremte representanter fra Frp, Venstre og KrF.

Veien hit har vært lang og full av motstand, men nå er de fire partiene enige: De vil kjøre regionreformen gjennom Stortinget – uansett hva motstanderne sier.

Dermed blir det tvangssammenslåing av Finnmark og Troms – og vi får den underlige hovedstadsregionen Viken, uten Oslo. Når Senterpartiets forslag om å stoppe sammenslåingen kommer opp til votering i Stortinget seinere i høst, stemmer de fire partiene det ned.

I Finnmark har folk vært rasende lenge. Fylkets lange historie med motstand mot sentralmakta har fått en ny oppblomstring, og den kommer til å vare lenge. Disse fire partiene vil få det hardt i valgkampen lengst nord neste år. Det nye fylkestinget kommer til å være preget av denne saken. Fylkesstyret i Finnmark gir seg heller ikke uten kamp:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer