POPULÆRE: Donkeyboy. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Donkeyboy. Foto: NTB ScanpixVis mer

Disse gutta ble mest streamet i Norge

Donkeyboys album «Silver Moon» mest avspilt i Wimp.

Når musikktjenesten WiMP gjør opp status for 2012, er det Donkeyboys «Silver Moon» som går seirende ut fra norsk hold.

Albumet ble årets mest streamede norske album i WiMP, mens Adeles 21 er det mest streamede internasjonale albumet.

- Noen vil kanskje mene at det er oppsiktsvekkende at nettopp Donkeyboy har årets mest spilte norske album med «Silver Moon», men det gikk høyt ut i mars, og med singlene «City Boy» og «Pull Of The Eye» holdt den seg godt på listene utover både våren og sommeren. Donkeyboy har helt enkelt vært en av årets favoritter i norske hjem, sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef i WiMP.

Donkeyboy har også gjort det sterkt i danske WiMP, og låta «City Boy» ligger der så høyt oppe som på 14. plass over de mest spilte låtene i WiMP Danmark.

WiMP har lisensiert over 18 millioner låter og har cirka 350.000 betalende brukere i alle land. Tjenesten er tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og i Nederland under et annet varemerke. WiMP lanserer i Polen nå og forbereder også lansering i flere land.

Donkeyboy-gutta er glade for prisen.

- Det at albumet fungerer som helhet er veldig moro. Det viser at folk er interessert i alt vi holder på med, ikke bare det som blir spilt på radio, sier Cato Sundberg.

- Har dere gjort noe selv for å fri på nye plattformer?

- Vi har oppfordret så godt det lar seg gjøre i sosiale medier, vi har blant annet en ganske stor «likes-skare» på Facebook der vi har pushet ganske mye. Vi har kanskje pushet albumet i streaming enda mer enn fysisk denne gangen, sier Peter Michelsen.

Om planene for neste år, sider Sundberg følgende:

- Det kommer noe i 2013! Vi har masse ideer og grove skisser. Vi gir oss ikke før det låter enda bedre, og vi vil gjerne få inn noen friske ting.

Årets hundre mest spilte album i WiMP finner du her.