Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta solgte mest musikk på verdensbasis i 2013

Danka ut Eminem, Katy Perry og Justin Timberlake.

SUPERGRUPPE: Det britiske boybandet One Direction ble nylig kåra til fjorårets mestselgende artister. Foto: Stella Pictures
SUPERGRUPPE: Det britiske boybandet One Direction ble nylig kåra til fjorårets mestselgende artister. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2013 ble et bra år for det britiske boybandet One Direction. Guttegruppa topper nemlig lista over verdens bestselgende artister i fjor, og danker med det ut superstjerner som Katy Perry, Eminem og Justin Timberlake.

Kåringen har tatt utgangspunkt i både digitale nedlastninger, streaming og fysiske salg, og inkluderer all musikken til artistene - ikke bare en spesiell låt eller album.

Ifølge The Independent er hovedgrunnen til at One Direction stakk av med den gjeve førsteplassen bandets enorme suksess med albumet «Midnight Memories», som inneholder megahitene «Best Songe Ever» og «Story of My Life». Musikkvideoene til disse låtene har hatt henholdsvis 200 millioner og 100 millioner visninger på YouTube.

Albumet toppet den amerikanske hitlista Billboard Top 200, samt musikklister i land som Australia og England. One Direction var også de første britene som havna på toppen av den amerikanske albumlista med et debutalbum.

Fjorårets nest mestselgende artist var Eminem, mens Justin Timberlake, Bruno Mars og Katy Perry fulgte etter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!