Jul i Blodfjell på TVNorge

Disse har inspirert «Jul i Blodfjell»-karakterene

Manusforfatter avviser at Ari Behn har vært inspirasjon.

INSPIRASJON: (Fra venstre) Discovery-programdirektør Eivind Landsverk, skuespiller Mickey Rourke og «Broen»-karakter Saga Norén har på forskjellig vis bidratt med inspirasjon til karakterene i TVNorge-julekalenderen «Jul i Blodfjell». Foto: Dagbladet / NTB Scanpix / Nimbus Films 2015
INSPIRASJON: (Fra venstre) Discovery-programdirektør Eivind Landsverk, skuespiller Mickey Rourke og «Broen»-karakter Saga Norén har på forskjellig vis bidratt med inspirasjon til karakterene i TVNorge-julekalenderen «Jul i Blodfjell». Foto: Dagbladet / NTB Scanpix / Nimbus Films 2015 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I disse dager ruller den alternative julekalenderen «Jul i Blodfjell» over skjermen.

TVNorge-serien er stjernespekket, med navn som Jon Øigarden, Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Lene Kongsvik Johansen, Jakob Schøyen Andersen og Kevin Vågenes på rollelista som medlemmer av familien Soot.

Manusforfatter Christopher Pahle - som også er TV-anmelder i Dagbladet – røper at det også er stjernefaktor over inspirasjonskildene til flere av karakterene.

- Ine Jansens karakter Nanna og Trond Fausa Aurvågs karakter Svein er åpenbart inspirert av de mest klassiske nordiske krimheltene vi har. Nanna er en slags Saga Norén fra «Broen» som møter Sara Lund fra «Forbrytelsen». Svein er jo vår Varg Veum eller Harry Hole, en typisk norsk, selvmedlidende, selvrettferdig, lettere narsissistisk, selvutnevnt mesterdetektiv med bokstavrim i navnet, sier Pahle, som har skrevet serien sammen med Martin Zimmer.

Ari Behn?

Karakteren som nok har skapt mest spekulasjoner, er Jon Øigardens «Chris», som kommer rett fra Los Angeles til julefeiring på Blodfjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer