STÅTT PÅ SCENA: Skuespillerne Josh Hartnett og David Suchet er blant de besømte personene som har spilt i Apollo-teateret i London. Foto: Scanpix
STÅTT PÅ SCENA: Skuespillerne Josh Hartnett og David Suchet er blant de besømte personene som har spilt i Apollo-teateret i London. Foto: ScanpixVis mer

Disse har stått på Apollo-teaterets scene

En rekke kjente personer har spilt i teateret.

(Dagbladet): I kveld kollapset deler av taket over publikum i Apollo Theatre i London.

Apollo Theatre, som ligger i West End-området av London, åpnet dørene for første gang i februar 1901, og har siden da huset en rekke verdenskjente forestillinger.

Teateret er oppkalt etter den greske guden Apollo, og var opprinnelig bygget som en arena for musikalsk underholdning. Det har plass til 775 publikummere i fire nivåer, ifølge teaterets nettside.

Noen av de mest kjente forestillingene som har blitt satt opp på teateret er «Driving Miss Daisy», «Who?s Afraid of Virginia Woolf?» og «Rain Man».

Også flere kjente skuespillere har vært å se på teaterets scene. Hollywood-skuespiller Josh Hartnett spilte i forestillingen «Rain Man», som er basert på filmen med samme navn, i 2008. I denne forestillingen hadde også skuespiller Adam Godley en av hovedrollene. Han er kjent fra store filmer som «Charlie og Sjokoladefabrikken» og «Love Actually».

Skuespiller David Suchet, mest kjent for sin rolle som detektivhelten Hercule Poirot, har også stått på Apollos scene. I forestillingen «All My Sons» spilte han side om side med Zoë Wanamaker, kjent fra komiserien «Hvilket Liv» og «Harry Potter og de vises stein».

En rekke komikere har også inntatt det 112 år gamle teateret gjennom årene. Rob Brydon, Ross Noble og Dylan Moran er blant dem som har underholdt publikum med sine vittigheter.

Den nylig avdøde Peter O'Toole spilte i 1989 hovedrollen i stykket «Jeffrey Bernard Is Unwell».