Disse hiphop-låtene får du høre i neste ukes «Stjernekamp»

Artistene skal rappe - og gruer seg.

SLAPP Å RAPPE: Lars-.Erik Blokkhus ble dagens stjernekamptaper og slipper å øve inn hiphop til neste uke. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SLAPP Å RAPPE: Lars-.Erik Blokkhus ble dagens stjernekamptaper og slipper å øve inn hiphop til neste uke. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

FORNEBU (Dagbladet): Med et mulig unntak for operasendinga (om to uker) er det hiphop-sjangeren de fleste deltakerne i årets «Stjernekamp» frykter mest. Nå går de sju gjenværende deltakerne inn i ei uke der de skal øve iherdig på å rappe - noe de færreste av dem har gjort før.

Hvertfall ikke foran folk. Og hvertfall ikke på direktesendt TV.

Storfavoritt Reidun Sæther har bestemt seg for å gjøre «Get Your Freak On» av Missy Elliot.

- Det er skikkelig hardcore Missy Elliot. Jeg safer ikke! Jeg ville ikke velge noe der jeg kunne synge. Går det galt, håper jeg at jeg går videre på sjarmen, ler hun.

- Jeg våkner om natta når jeg memorerer tekster, fordi jeg blir så gira. Men det går litt av seg selv også, det er ikke noe pes å øve inn nye låter hver uke, sier Sæther.

- Hvordan forholder du deg til favorittstempelet?

- Det betyr bare at presset øker. Neste uke kan jeg ikke hvile meg på stemmen slik jeg har gjort til nå - da må jeg trå til med noe annet. Jeg har ikke rappet før - ikke seriøst, hvertfall, sier Sæther.

Hoel tar en Kanye Jørn Hoel hadde egentlig lyst til å velge en raplåt av sine landsdelsfrender i Tungtvann.

- Jeg har jo ikke noe forhold til hiphop, men er glad i Jørg1, oppdaga Tungtvann for flere år siden og har hørt en del på dem. De er jo nordnorske, også. Men så visste jeg ikke helt om jeg ville klare det, sier Hoel.

- Derfor har jeg landet på at jeg skal gjøre «Golddigger» med Kanye West og Jamie Foxx, røper sangeren og tar et par strofer fra låta for Dagbladets utsendte.

- For barna mine var det veldig viktig at jeg gikk videre i kveld. De vil ikke gå glipp av å høre pappa rappe. det har jeg aldri gjort før, og jeg lurer fælt på hvordan det blir, ler Hoel.

- Man må bare gi blanke f... og kaste alle hemninger. Men rap er beslekta med blues - John Lee Hooker var kanskje den første rapperen. Jeg får høre på ham, sier Jørn Hoel.

Fant en ikke-irriterende låt Anita Skorgan har valgt seg Karpe Diem og «Stjerner».

- Det er en utrolig fin, jeg kjan forholde meg til teksten, den har et fengende refreng og et suggerende groove som ikke er irriterende for oss gamlingene, ler hun.

- Det går jeg rundt og digger for tiden. Jeg har voirkelig fått sansen. Men hiphop blir den største utfordringa i Stjernkamp, med opera som en god nummer to.Jeg har heller aldri sunget jazz før i kveld - men det er det ingen som snakker om. For meg er dte å være klin gæærn! sier hun.

Må jobbe med flow - Da jeg var mindre hørte jeg lite på hiphop, men etterhvert har jeg blitt fan. Nå elsker jeg hiphop, men jeg gruer meg likevel til neste ukes sending. Jeg har aldri rappet før annet enn for moro skyld, sier Mo.

- Jeg vil ikke røpe hvilken låt jeg skal rappe, men den er veldig kjent  - alle kjenner den - og veldig utfordrende. Alt ved den er vanskelig, og jeg må jobbe mye med flowen, sier han.

- Jeg liker å velge vanskelige låter, det gjør meg skjerpa. Også Sex Machine er vanskelig, det er så mye å huske på, og jeg har øvd og øvd foran speilet, sier han.

Paul Hansen har valgt seg Eminem og «Cleaning Out My Closet».

- Jeg øvde egentlig inn «Lose Yourself», men den var brukt i «Stjernekamp» før. Jeg er ikke bevandra i rappens verden, men Eminem synes jeg er en god låtskriver med gode tekster, sier han.

Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkus røyk ut av Stjernekamp i kveld og slipper derfor å debutere som rapper foran en million tv-seere neste lørdag. Han røper at hvis han hadde gått videre, ville han prøvd seg på «O.P.P.» med Naughty By Nature.