Disse indie-hipsterne får du ikke se på Øyafestivalen

Men du aner kanskje hvem som står bak.

GJØR COMEBACK PÅ TVNORGE: Men Henrik Thodesen vil ikke røpe hvem han og Odd-Magnus Williamson forestiller i denne habitten. (Skjerdump fra Instagram)
GJØR COMEBACK PÅ TVNORGE: Men Henrik Thodesen vil ikke røpe hvem han og Odd-Magnus Williamson forestiller i denne habitten. (Skjerdump fra Instagram)Vis mer

(Dagbladet): Henrik Thodesens instagramfølgere fikk i går en sniktitt på en av komikerens nye figurer - i tospann med sin gamle makker Odd-Magnus Williamson, lekkert stylet i 70-tallsrevival/folkrock/Williamsburg-hipsterstil, eller hva vi skal kalle det.

«The Russ Meyer Reference Band spiller på Øyafestivalen! Lørdag 13:45. Kom kom kom!» lokker Thodesen, men den går vi ikke på, hvertfall ikke etter å ha sjekka programmet for musikkfesten som starter i Tøyen seinere i dag.

Intrikat - Det er en vits så intrikat at vi ikke regnet med at noen ville ta den, sier Thodesen, og minner om at Russ Meyer (1922-2004) var en herostratisk berømt, amerikansk filmregissør med spekulative lavbudsjettsfilmer som spesiale.

(Og, som flere lesere har minnet oss på: Lista over band hvis navn er en referanse til Russ Meyer er lang, og omfatter blant annet Motorpsycho og Mudhoney).

Hvem de to «Torsdag kveld fra Nydalen»-kameratene faktisk skal forestille, nekter han foreløpig å uttale seg om. Men i vinter ble det klart at komi-duoen, som begikk en av fjorårets store kinosuksesser med «Tina og Bettina», har takket for seg i TV 2 og nå utvikler et nytt programkonsept for TV Norge.

Så det spørs om ikke det er der vi får se mer til disse skjeggene i løpet av høsten.

Fleksibelt Med unntak av Williamsons imponerende hestehale er det forøvrig ikke noe sminke- eller parykkjuks inne i bildet, hevder Thodesen.

- Nei, alt annet er helt ekte. Jeg fikk meg en spennende bolleklipp i går. Det er neppe lenge til neste gang jeg skal til frisøren, sier han.

- Hvordan er det å bevege seg rundt i samfunnet med en pannelugg som det der?

- Håret mitt er heldigvis så fleksibelt at det går an å dra det litt til den ene eller andre siden. Så jeg må ikke ha det akkurat sånn hele tiden, forsikrer han.