TILBAKE: NRK og Kevin Vågenes viser fram to av de nye karakterene som blir å se i den nye «Parterapi»-sesongen - kan du se hvem det er? Video: NRK/Rød Løper Vis mer

Disse inspirerte nye «Parterapi»

Kevin Vågenes avslører reality-profilene som har inspirert den nye «Parterapi»-sesongen - og snakker ut om Pepsi Max-avhengigheten.

Publisert

28. august hadde den fjerde sesongen av Kevin Vågenes’ (33) populære humorserie «Parterapi» premiere på NRK – men allerede i juni slapp NRK klipp av det nye paret «Sander» (spilt av Vågenes) og «Martine». Da startet raskt spekulasjoner om de to kunne være inspirert av «Paradise Hotel»-radarparet Martine Lunde (24) og Aleksander Sæterstøl (25).

- Barnlig

Nå bekrefter Vågenes at det er Sæterstøl og Lunde som er inspirasjonen bak «Sander» og «Martine». Det startet da han så realityserien «Bloggerne».

- Det er ofte vanskelig å lage karakterer basert på reality-profiler, spesielt hvis de er litt karikert i utgangspunktet, sier Vågenes til Dagbladet.

Virkeligheten overgår nemlig ofte fiksjonen, mener han.

- Aleksander Sæterstøl har en ganske barnlig måte å uttrykke seg og snakke om følelser på. Han kan til tider høres litt yngre ut enn han er når han for eksempel snakker om å være lei seg eller andre følelser. Både ordforrådet og måten han ser på ting. Der var det noe vi kunne blåse opp og ta tak i.

Han understreker at «Sander» ikke er en parodi i ordets rette forstand.

- Men jeg har latt meg inspirere. Vi tar ett trekk vi synes er gøy, blåser det opp og gjør noe eget med det. Jeg mener absolutt ikke at han virker helt blåst, men han har en måte å uttrykke seg på som jeg tenkte kunne bli gøy.

FRIERI: Det var flere som sperret opp øynene da de så Aleksander Sæterstøls siste video på Instagram, sammen med kjæresten Martine Lunde. Video: Rød Løper Vis mer

- Mer skitten

Aleksander Sæterstøl sier det er første gang han hører seg selv beskrevet slik.

- Men jeg tar meg ikke nær av det, sier han når Dagbladet ringer ham fredag ettermiddag.

Han har tidligere gitt uttrykk for at han synes «Sander»-karakteren er morsom.

- Parodien var helt nydelig, selv om jeg ikke er helt sikker på at det er meg. Men om det er meg, er det en ære, sa Sæterstøl til Rød Løper i juni.

Han la imidlertid til at han «håper Sander blir mer skitten etter hvert».

- Aleksander har vært i en del situasjoner som legger opp til en del skittenhet, som «Paradise Hotel». I et terapirom oppfører man seg litt annerledes. Men det er absolutt mulig at den siden kommer mer fram utover sesongen, avslører Vågenes nå.

Og Sæterstøl håper fortsatt at karakteren blir «mer skitten».

- Det er viktig å være skitten, sier han fredag.

- Mye drama

Tidligere har Vågenes tatt inspirasjon fra blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen til karakteren «Sara Eline». I den nye sesongen har han løftet blikket - og latt seg inspirere av venninna hennes, Fetisha Williams (kjent blant annet fra serien «Sophie Elises verden»).

- Hun har inspirert karakteren «Samantha». «Samantha» er en dame som overhodet ikke er redd for å gå i konflikt, og har en litt amerikansk «reality-attitude». Det virker ikke som det koster henne noe å gå i strupen på folk, og hun bytter sømløst mellom amerikansk og norsk. Hun har en stor personlighet, og det er mye drama rundt henne.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Williams fredag, foreløpig uten hell.

«Kjell Simen» på dater'n

I den nye sesongen får vi også et gjensyn med tøffelhelten «Kjell Simen», som endelig har kommet i gang med datingen etter at han ble forlatt av kona.

- «Kjell Simen» skal gjennom noen forhold …, sier Vågenes.

- I flertall?

- Ja, i flertall. Han prøver litt forskjellige konstellasjoner, for å prøve å finne en ny match. Han er på dater'n, rett og slett.

Vågenes avslører også at «Kjell Simen» for første gang vil miste besinnelsen.

- Han får ut litt raseri i denne sesongen, som han nok har holdt inni seg. Det var veldig deilig for meg å få spille en annen side av ham, for etter en opptaksdag med ham kan jeg få lyst til å filleriste ham.

«Ellen» tar kvelden

Noen av parene fra de tidligere sesongene er blitt lagt på hylla - mens nye kommer til. Feministen «Ellen» er blant dem som har gått ut i permisjon.

- «Ellen» kommer ikke tilbake. Hun har fortjent en liten pause for å tenke over livet.

Inn kommer imidlertid seks nye par.

- Det er ganske mye nytt blod. Det føles som en ganske frisk sesong, fordi vi har fått inn så mange nye karakterer, følelser og situasjoner å spille på.

Blant annet møter vi kontrollfreaken Marie. Marie har alltid en detaljert plan for både hverdag og ferie - møysommelig meislet ut i et excel-ark.

Konfliktskyhet og passiv aggressivitet har vært viktige stikkord for serien. I den nye sesongen er møter vi imidlertid flere karakterer som overhodet ikke legger bånd på seg, blant annet hissigproppen Morten, som eksploderer i raseri hver gang kjæresten prater til ham.

- Vi har en del mer tydelige karakterer, som er litt mer «in your face» med følelsene sine.

Selv er han heldigvis flinkere til å styre temperamentet sitt.

- Men jeg har absolutt temperament. Kontrollbehovet til Marie har jeg også litt i meg, men jeg har mer det passiv aggressive enn det aggressive. Hvis det er noe jeg har planlagt og gleder meg til, som en ferietur, så kan jeg bli meget fortvila hvis det kommer forslag som går utenfor planen.

- Svada

Andre karakterer har han hentet fra dypet av internett og sosiale medier. Jeanett er en kvinne som i voksen alder har blitt dypt opptatt av åndelighet. Inspirasjonen er tatt fra «life coacher» og alternativbehandlere, sier han.

- De snakker mye om det mange av oss kan oppleve litt som svada. For mannen i dette paret er det umulig å henge med.

Det er ikke tilfeldig at alternativ behandling er så populært i Norge, tror han.

- Vi har det godt i Norge, og da får man tid til å tenke mye og gjøre seg mange refleksjoner som muligens ikke hadde vært nødvendig i et annet land, sier han.

Det gir også tid til å drikke brus.

- Kilder sier til Dagbladet at du drikker vanvittig mye Pepsi Max. Kan du bekrefte det?

- Det kan jeg bekrefte. Jeg drikker tre liter Pepsi Max om dagen. Jeg koser meg med det. Den er med meg gjennom dagen.

Pepsi Maxen er hans faste følgesvenn. Å åpne en helt ny flaske Pepsi Max er alltid et lite høydepunkt i hverdagen, sier han.

- Nå høres det ut som jeg har et ekstremt trist liv, men det er det altså. Jeg skulle gjerne drukket mindre, men vi har alle noe, og det kunne vært verre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer