Disse jentene får du ikke se på TVNorge i sommer

«Sommerfesten» av lufta etter én sesong.

INGEN SOMMERFEST I ÅR: Pia Lykke og Synnøve Skarbø ledet «Sommerfesten» i fjor. De blir ikke å se sammen på TVNorge i sommer. Foto: TVNorge
INGEN SOMMERFEST I ÅR: Pia Lykke og Synnøve Skarbø ledet «Sommerfesten» i fjor. De blir ikke å se sammen på TVNorge i sommer. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri før har norske tv-seere hatt tilgang på et så bredt tilbud av sommerlig, direktesendt underholdning som i fjor.

Både TV 2, NRK og TVNorge laget da sommerunderholdning, men i år blir tilbudet dårligere.

TVNorge dropper I fjor ble TVNorge for første gang med på sommer-tv-leken, med «Sommerfesten», ledet av Synnøve Skarbø og Pia Lykke. Det blir det ingen tradisjon av.

- Vi skal ikke ha et direktesendt program av den typen i år, sier Svein Tore Bergestuen, kanalens kommunikasjonsdirektør, til Dagbladet.

«Sommerfesten» ble ikke den store seersuksessen. Seertallene varierte fra i underkant av 100 000 til 28 000 på det laveste.

- Var seertallene en avgjørende faktor for at dere dropper programmet i år?

- Vi har gjort en totalvurdering av hele programtilbudet, og kommet fram til at vi vil bruke flere ressurser i hovedsesongene, som er vår og høst, begrunner Bergestuen.

Rekordåpning for TV 2 NRK har siden 1993 sendt «Sommeråpent» årlig, med unntak av 2008. I 2009 fikk de en utfordrer i TV 2s «Sommertid».

Sistnevnte hadde premiere i går, og satte da rekord hva seertall angår, ifølge TV 2.

310 000 fikk med seg årets første episode. I år som i fjor er Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim programledere.

TV 2 FORTSETTER: TV 2 sender «Sommertid» for femte år på rad, ledet av Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland. Foto: Glenn Svendsen / TV 2
TV 2 FORTSETTER: TV 2 sender «Sommertid» for femte år på rad, ledet av Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland. Foto: Glenn Svendsen / TV 2 Vis mer

Også NRK kjører da capo på fjorårets programlederduo: Nadia Hasnaoui og Ingrid Gjessing Lindhave.

I tillegg skal også Ingerid Stenevold, Kåre Magnus Bergh, Dan Børge Akerø, Anne Rimmen og Tore Strømøy bytte på å lede «Sommeråpent», som har premiere lørdag 22. juni.

Jevnt over har NRKs sommerlige variant hatt langt flere seere enn konkurrentene. Gjennomsnittlig seertall har ligget på mellom 500 000 og 600 000.

Pia Lykke opplyser Dagbladet om at en ny runde med «Sommerfesten» ikke hadde vært aktuelt for hennes del i sommer, da hun er opptatt med innspillinga av «Hvem kan slå Aamodt og Kjus?».

Synnøve Skarbø har ikke besvart Dagbladets henvendelse.

NRKS PROGRAMLEDERE: Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Lindhave, Nadia Hasnaoui, Ingerid Stenevold, Dan Børge Akerø, Anne Rimmen og Tore Strømøy leder «Sommeråpent» i år. Foto: Julia Naglestad / NRK
NRKS PROGRAMLEDERE: Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Lindhave, Nadia Hasnaoui, Ingerid Stenevold, Dan Børge Akerø, Anne Rimmen og Tore Strømøy leder «Sommeråpent» i år. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer