«Harry Potter»:

Disse kan bli dine

Verdens kanskje mest berømte runde briller skal selges på auksjon. Men de er langt fra gratis.

TIL SALGS: Harry Potters ikoniske briller kan nå bli dine. Foto: Everett Collection / Warner Bros. / NTB
TIL SALGS: Harry Potters ikoniske briller kan nå bli dine. Foto: Everett Collection / Warner Bros. / NTB Vis mer
Publisert

Brillene skuespiller Daniel Radcliffe (33) brukte i filmen «Harry Potter og de vises stein» fra 2001 skal selges på auksjon, skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Auksjonen finner sted i auksjonshuset Brighton and Hove Auctions i Sussex fredag 11. november.

Brillene, som i sin tid ble leid inn som rekvisitt for rundt tusen norske kroner, anslås å gå for 20 000 britiske pund, som tilsvarer 235 000 norske kroner.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

57 par briller

Brillene er et av til sammen 57 brillepar Daniel Radcliffe skiftet på å bruke under innspillingen av «Harry Potter og de vises stein», som er den første av de totalt åtte filmene i serien.

Dette er beskrivelsen av brillene fra auksjonshuset i Sussex:

AUKSJON: Brillene skal selges til høystbydende 11. november. Foto: Jam Press
AUKSJON: Brillene skal selges til høystbydende 11. november. Foto: Jam Press Vis mer

«Et par briller med sølvmetalltråd og runde, klare linser, brukt av Daniel Radcliffe i rollen som Harry Potter i «Harry Potter og de vises stein». Dette er ett av flere brillepar som ble laget for filmen».

Personen som vinner auksjonen får også med et par brune ørepropper i plast og en utgave av den populære filmen fra 2001.

Brillene er fra samlingen til Simon Murray, også kjent som «Mr. Specs». Han har bidratt med briller til store filmserier som «James Bond», «Terminator» og «Mission Impossible».

Brillene ble i sin tid leid ut til produksjonsselskapet Warner Bros., som står bak «Harry Potter»-filmene.

BRUTALT RAN: Tirsdag ble «desperantene» satt i fengsel etter en oppsiktsvekkende hendelse i 2019. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Kameraone Vis mer

Alle inntektene fra brillesalget går til organisasjoner som jobber med mental helse.

Verdenskjent serie

Filmene om «Harry Potter» er svært populære og har fortsatt store tilhengerskarer over hele verden, elleve år etter at den siste filmen «Harry Potter og dødstalismanene - del 2» kom i 2011.

Filmserien er basert på de sju bøkene med samme navn, ført i pennen av forfatter J.K. Rowling (57). Bokserien er blant de mest berømte i hele verden og har solgt over 500 millioner eksemplarer på verdensbasis, ifølge Variety.

Daniel Radcliffe, Emma Watson (32) og Rupert Grint (34) har blitt verdenskjente skuespillere for sine roller i filmserien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer