ØDELEGGER?  Gir Baby og Johnnys forhold i Dirty Dancing seerne feil syn på virkeligheten? Foto:  Stella Pictures
ØDELEGGER? Gir Baby og Johnnys forhold i Dirty Dancing seerne feil syn på virkeligheten? Foto: Stella PicturesVis mer

Disse kan ødelegge parforholdet ditt

Det mener en australsk undersøkelse.

||| (Dagbladet): Skal vi tro de 1000 australierene som har deltatt i en undersøkelse, påvirker romantiske komedier parforholdet. Og ofte på en negativ måte.

Nesten halvparten av de spurte mente at romantiske filmer, med sine lykkelige slutter, har ødelagt deres syn på et ideelt forhold, skriver NY Daily News.

Forventninger Psykolog Frode Thuen tror det ligger mye sant i undersøkelsen.

- Jeg tenker at det er riktig på mange måter. Ved å se romantiske komedier får publikum høye forventninger til hva et forhold skal bestå av, sier han.

- Men jeg tror ikke man skal overvurdere betydningen av filmene. Jeg tror de fleste klarer å justere seg, selv om deres eget forhold kanskje kan virker litt grått like etter at man har sett filmen.

Blomster og gaver I tillegg til forventningen om idealforholdet portrettert på film, kommer det også fram i undersøkelsen at en av fem har kjærester som forventer å få gaver og blomster. Da ikke til bursdag eller jul, men rett og slett «bare fordi».

- Vår kjærlighet til romantiske komedier gjør oss til en nasjon full av «lykkelig-i-alle-sine-dager-avhengige», sier den australske parterapauten Gabrielle Morrissey ifølge NY Daily News.

Samme resultatet kom et universitet i Edinbourg fram til i 2008.

- Problemet er at selv om de fleste av oss vet at ideen om det perfekte forhold er urealistisk, så er det noen av oss som blir mer påvirket av medias framstilling enn vi er klar over, sa Dr Bjarne Holmes ved Heriot Watt University til BBC da.

Hard jobb Morrissey mener filmene påvirker vårt syn på ekte forhold.

- Ekte forhold krever mye jobb, og ekte kjærlighet trenger mer enn fyrverkeri, sier hun.

Undersøkelsen ble sluppet av Warner Home Videos i forbindelse med DVDslippet av filmen «Valentine's Day».