Disse kaster Giske penger etter

Ny rekordøkning i kulturbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det går mot et nytt rekordløft for kultursektoren. I statsbudsjettet som ble lagt fram i dag foreslår regjeringen å øke neste års kulturbudsjett med 786,5 millioner kroner, eller 10,2 prosent fra fjoråret.

Totalt 8,474 milliarder kroner skal fordeles på kulturformål i 2009, om Giske får det som han vil.

Rekordøkning

Det er en enda større økning enn i fjor. Da økte Giske bevilgningene med en halv milliard kroner.

Budsjettvinnerne fordeler seg på flere sektorer. Som ventet, med tanke på at Litteraturhuset var valgt som sted for pressekonferansen, vanket det en solid pott på språk- og litteraturfeltet.

• Språk, litteratur og bibliotek får 73,5 millioner mer. Hele 28,2 millioner av dette er forbeholdt Nasjonalbiblioteket, som skal bruke 10 milloner av dem igjen til digitalisering. Nynorskområdet styrkes også, blant annet gjennom 500 000 ekstra til Noregs Mållag, og 2 millioner mer til nynorskforlaget Det Norske Samlaget.

Én million mer skal brukes til å fremme norsk litteratur i utlandet. Forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt blir permanent, og får også én million ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.