Disse lager påskeshow

Flere og flere høyfjellshoteller dropper de store artistene i påska og satser på bulgarske danseorkestre og irsk folkemusikk i stedet. - Fullt er det uansett, sier direktør Arve Rustadgård ved Pers Hotel på Gol.

Påskeshowene:

Det blir lenger og lenger mellom stjernene i fjellheimen i påska. Tidligere har de fleste høyfjellshotellene sørget for å ha sterke navn å skilte med for å trekke folk. Det gjør de ikke lenger.

- Beleggsmessig har det ingenting å si om vi har kjente eller mer ukjente artister å by på. Det er bare på grunn av image at vi prøver å ha store navn hvert annet eller tredje år, sier direktør Arve Rustadgård ved Pers hotell på Gol. Det viktigste for hans gjester er at flest mulig av tilbudene er inkludert i prisen.

- Vi satser på aktiviteter for barn og unge, og på å leie inn artister som ikke koster mer enn at vi slipper å ta ekstra betalt av gjestene, sier han.

Mye dyrere

Direktør Turid Iversen ved Quality Fagernes Hotel kjører samme strategi.

- Vi har hatt noen kjente artister her i påska, men de siste fem- seks årene har vi droppet det. De trakk ikke særlig flere gjester enn mer ukjente navn og er dessuten mye dyrere.

- De siste fire årene har orkestret Can-Dance vært fast hos oss i påsken. De som vil kose seg med musikk i påskeferien, kommer uansett, sier Iversen.

Kommer uansett

Mange artister benytter anledningen til å feire en billig familiepåske i fjellet mot at de opptrer på hotellet. Det bekrefter frontfigur William Kristoffersen i Ole Ivars. Danseorkesteret spiller på Skei Vikingland i Gausdal langfredag og påskeaften.

- Det er mange som gjør det på den måten. Ole Ivars har aldri spilt på høyfjellshotell i påsken, Skei Vikingland er noe annet. Det ligger midt oppe i skitrekket, og vi blir fraktet hit med snøscooter. Noen av oss tar med familien, men vi skal jo ikke være her hele påsken. Vi skal spille andre steder de andre dagene, sier Kristoffersen.

Han er enig med hotelldirektørene som sier at det ikke betyr noe hvem som spiller der i påsken.

- Det blir som i julebordsesongen, folk kommer ikke for å høre et bestemt band, de kommer uansett.

Påskepause

En av de aller mest trofaste påskeunderholderne er Steinar Albrigtsen. Det er blitt en tradisjon at han opptrer på Beitostølen i påsken, selv om han også har tatt avstikkere til Fagernes og Lillehammer. Jonas Fjeld skal også tilbringe påsken påBeito.

Der har han tidligere vært påskeunderholder sammen med Ole Paus. Paus skal i år ha konsert på Hafjell påskeaften. På Oppdal spiller Annbjørg Lien, Rolf Graf og Svein Dag Hauge, som de har gjort de siste årene. I år har de også fått med seg blant andre Elisabeth Moberg fra suksessforestillingen «Kvinner på randen» og Anita Skorgan.

Bjelleklang, Stephen Ackles, Vazelina Bilopphøggers og Jørn Hoel har også underholdt påskegjester tidligere, men i år holder de seg unna de største hotellene.