Disse lappene ble solgt for over tolv millioner kroner

Rekord for auksjonshuset Sothebys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En heldig, og rik, Bob Dylan-fan, kan nå skryte på seg å være eier av lappen Bob Dylan skrev ned teksten til låta «Like a Rolling Stone» på.

Tirsdag ble den dyrebare lappen auksjonert bort på det ærverdige auksjonshuset Sothebys, og ble til slutt solgt for litt over to millioner dollar, ca 12 millioner norske kroner, skriver The Guardian.

Dylan-skriblerier Ifølge Sothebys er lappene de eneste som er igjen av det Dylan opprinnelig skrev ned låt-teksten på. Bokstavene skal også være håndskrevet av Dylan selv, og er skrevet ned på papirer fra hotellet the Roger Smith Hotel som ligger i Washington DC.

I tillegg til teksten har Dylan også skriblet ned flere tegninger, blant annet av en hatt, og flere dyr.

Rekord-pris Avisa skriver også at Sothebys beskrev selgeren som en stor fan av Dylan, at vedkommende ønsker å være anonym, men er fra California. Sothebys hevder også at selgeren kjøpte lappene direkte fra Dylan.

I 2010 ble John Lennons håndskrevne notater fra låta «A Day in the Life» solgt for 1,2 millioner dollar, og tirsdagens salg på to millioner dollar går dermed inn som tidenes høyeste pris for notater fra kjente musikere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer