Disse «Macca»-låtene liker nordmenn best

Rihanna-samarbeidet knuser McCartney-klassikerne.

KNALLSUKSESS:: Samarbeidet med Rihanna og Kanye West har vært en suksess for både dem og Sir Paul McCartney. Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times
KNALLSUKSESS:: Samarbeidet med Rihanna og Kanye West har vært en suksess for både dem og Sir Paul McCartney. Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skal vi tro setlister fra de siste ukene, vil sir Paul McCartney spille så mange som 40 låter under kveldens konsert i Telenor Arena.

Rihanna-samarbeid på førsteplass I anledning Norges-comebacket har Spotify utarbeidet en eksklusiv liste for Dagbladet over de femten mest spilte Paul McCartney-låtene i Norge gjennom tjenesten deres.

Med overlegne 184,5 millioner avspillinger, trumfer Rihanna og Kanye Wests samarbeid med McCartney, «FourFiveSeconds», over liveversjoner av kjente og kjære The Beatles- og Wings-låter, da studioalbumene til The Beatles ikke er tilgjengelig for streaming.

For eksempel ligger klassikeren «Let It Be» på en andreplass.

Wings offisielle sang til James Bond-filmen med samme navn, «Live and Let Die», klokker inn på 10,7 millioner og får dermed bronse.

- Kan det bli bedre? Eksperter sier han er bedre enn noensinne (krever Pluss-abonoment), og anmelderne var i ekstase, da Paul McCartney som første «Beatle» sto på scenen under Roskildes oransje telt. Den klassikerstinne settlisten vakte berettiget oppsikt.

 - Det ble en klassisk kveld. Med pophistoriens kanskje aller største, skrev Aftenpostens anmelder Robert Gjestad om konserten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.