Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse «Macca»-låtene liker nordmenn best

Rihanna-samarbeidet knuser McCartney-klassikerne.

KNALLSUKSESS:: Samarbeidet med Rihanna og Kanye West har vært en suksess for både dem og Sir Paul McCartney. Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times
KNALLSUKSESS:: Samarbeidet med Rihanna og Kanye West har vært en suksess for både dem og Sir Paul McCartney. Foto: Robert Gauthier/Los Angeles Times Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skal vi tro setlister fra de siste ukene, vil sir Paul McCartney spille så mange som 40 låter under kveldens konsert i Telenor Arena.

Rihanna-samarbeid på førsteplass I anledning Norges-comebacket har Spotify utarbeidet en eksklusiv liste for Dagbladet over de femten mest spilte Paul McCartney-låtene i Norge gjennom tjenesten deres.

Med overlegne 184,5 millioner avspillinger, trumfer Rihanna og Kanye Wests samarbeid med McCartney, «FourFiveSeconds», over liveversjoner av kjente og kjære The Beatles- og Wings-låter, da studioalbumene til The Beatles ikke er tilgjengelig for streaming.

For eksempel ligger klassikeren «Let It Be» på en andreplass.

Wings offisielle sang til James Bond-filmen med samme navn, «Live and Let Die», klokker inn på 10,7 millioner og får dermed bronse.

- Kan det bli bedre? Eksperter sier han er bedre enn noensinne (krever Pluss-abonoment), og anmelderne var i ekstase, da Paul McCartney som første «Beatle» sto på scenen under Roskildes oransje telt. Den klassikerstinne settlisten vakte berettiget oppsikt.

 - Det ble en klassisk kveld. Med pophistoriens kanskje aller største, skrev Aftenpostens anmelder Robert Gjestad om konserten.

- Kan en konsert bli bedre, spurte Ole Jacob Hoel i Adresseavisa.

- Lever for å spille Forfatter av boka« Beatles og jeg» og NRK-programleder, Yan Friis, mener «Macca» ikke gjør spillejobbene for pengene.

Han gjør det fordi han lever for det.

- Countrymusikere synger til de dør. McCartney vil holde det gående så lenge han kan holde seg oppe, sier han til Dagbladet.

Om publikum får valuta for pengene, og hvorvidt han gir bort en bil denne gangen også, vil åpenbare seg i kveld.

Få spillelistene her Spotify-spilleliste med Paul McCartneys mest populære låter i Norge.
Spotify-spilleliste med Roskilde-settlista - minus de utilgjengelige Beatles-låtene som McCartney ikke har spilt inn på egen hånd.
Følg Dagbladet på Spotify for aktuelle artist- og festivalspillelister.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!