Nett-tv

Disse #metoo-relevante seriene kan du trygt bruke helga på

Her er ukas strømmetips.

FRA FILM TIL SERIE: Netflix-serien «She's Gotta Have It» er basert på serieskaper Spike Lees egen debutfilm fra 1986. Foto: NETFLIX
FRA FILM TIL SERIE: Netflix-serien «She's Gotta Have It» er basert på serieskaper Spike Lees egen debutfilm fra 1986. Foto: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trenger du noe nytt å se på i helga? I lys av den siste tidas debatter, passer det vel perfekt å bruke helga på en tv-serie med en tøff dame i hovedrollen. To av disse har også handlingstråder som kan relateres direkte #metoo-debatten.

Men alle historiene er også gode nok i seg selv, og fortjener en titt, uavhengig av hva du måtte mene om nyhetsbildet.

«She's Gotta Have It» på Netflix

NY SERIE: "She's Gotta Have It" hadde premiere på Netflix torsdag denne uka. Video: Netflix Vis mer

Spike Lees nye Netflix-serie er basert på filmen med samme navn, som han brakdebuterte med i 1986. Den handler om Brooklyn-kunstneren Nola Darling, som forsøker å sjonglere tre elskere. Et banebrytende tema da, men serien føles vel så moderne i dag, med original fortellerteknikk og aktuelle referanser, til kunst og kultur, Black Lives Matter og #metoo.

«SMILF» på HBO Nordic

ALENEMOR: "SMILF" handler om alenemora Bridgette, og vises på HBO Nordic. Video: Showtime Vis mer

Frankie Shaw har både skrevet, regissert og spiller hovedrollen i denne komiserien om en ung alenemor og skuespiller (SMILF = MILF med «single» foran). Den er full av mørk humor med såre undertoner. Tredje episode, som ble sluppet denne uka, er dessuten hyperaktuell i disse #metoo-tider. Den har fått ros den treffende måten den tar opp seksuell trakassering.

«The Crown» på Netflix

SESONG TO: I desember kan du se sesong to av «The Crown». Video: Netflix Vis mer Vis mer

Nå er det på tide å se første sesong av «The Crown» på Netflix, hvis du ikke har gjort det alt. For om to uker kommer andresesongen av det som var blant fjorårets mest populære dramaserier. Historien om Dronning Elisabeth II gir et interessant perspektiv på flere av forrige århundres viktigste verdensbegivenheter, og framstår imponerende autentisk.

«Alias Grace» på Netflix

MORDER: Netflix' nye true cirme -serie «Alias Grace» tar for seg historien bak en dobbeltdrap-sak fra 1840-tallet. Serien er basert på Margaret Atwoods prisbelønte roman med samme navn. Video: Netflix Vis mer

Denne serien basert på Margaret Atwoods roman fra 1996 er vanskelig å komme utenom. Den fikk terningkast seks av kollega Christopher Pahle, og er, som boka, inspirert av den virkelige historien om den kanadiske tjenestejenta Grace Marks, som i 1843 ble dømt for drapet på sin arbeidsgiver og husholdersken hans. Serien har blitt et sterkt psykologisk karakterdrama, som viser hvilken utsatt posisjon kvinner i arbeiderklassen befant seg i på den tida.

Og apropos - hvis du ikke har sett årets første Margaret Atwood-serie ennå, «The Handmaid's Tale», er det virkelig på tide. God tv-helg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer