Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse monsterfiskene lever i USAs elver

Nå skal «River Monsters»-Jeremy Wade jakte på dem.

(Dagbladet): Hvem skulle tro at USAs elver er fulle av livsfarlig, kjøttetende fisk?

I alle fall ikke den britiske ekstremfiskeren Jeremy Wade.

Gjennom flere sesonger av programmet «River Monsters» har han jaktet - og funnet - flere av verdens farligste ferskvannsfisker.

I «River Monsters'» fjerde sesong fortsetter han jakten på de verste monsterfiskene ferskvann har å by på. Normalt krever dette at Wade må reise til de mest avsideliggende verdenshjørnene.

Klar for amerikansk monsterjakt Men denne gangen er han overrasket over hvor han skal sette kursen. Wade har i den nyeste sesongen nemlig fått rapporter, som gjør at han reiser til USA i jakten på monsterfisker.

Den britiske eventyreren har måttet slåss livsfarlige kamper mot monsterfisker verden over, og er nå nok engang klar for å ofre livet i jakten på USAs farligste fisker.

FARLIG: Jeremy Wade fortsetter jakten på fisker som denne i programmet «River Monsters». Foto: Discovery Channel / Clipsource
FARLIG: Jeremy Wade fortsetter jakten på fisker som denne i programmet «River Monsters». Foto: Discovery Channel / Clipsource Vis mer

Ifølge Herald Sun er Wades motivasjon både hans brennende ønske om å se det som ikke før har vært sett, og å gjøre folk oppmerksomme på at fiskene er mer truet av menneskene enn hva menneskene er av dem.

Wade beskriver det perfekte elvemonsteret som noe «stort og fremmed, som ser ut som det ikke bør være i nærheten av noe menneske».

Frykter elektrisk ål Flere av dyrene Wade jakter på i «River Monsters» har aldri tidligere vært sett fordi det er vanskelig å lage vanlige naturhistoriske programmer om dem, på grunn av det ofte uklare ferskvannet.

På tross av fiskenes skremmende store størrelser og skarpe og giftige tenner, hevder Wade at mange av disse «monstrene» ofte er misforstått.

- Svært sjelden angriper de mennesker med vilje, sier han til Herald Sun.

Selv er han aller mest redd for den elektriske ålen, som kan gi støt på 500 volt, hvilket er nok til å lamme et menneske.

HARDE KAMPER: I jakten på monsterfiskene må Wade stadig kjempe kamper på liv og død. Foto: Discovery Channel / Clipsource
HARDE KAMPER: I jakten på monsterfiskene må Wade stadig kjempe kamper på liv og død. Foto: Discovery Channel / Clipsource Vis mer

- De ser ikke spesielt farlige ut, men gir de deg støt kan du lammes, og faller du ned i vannet da, så er det slutten.

Programmet, som har den norske tittelen «Elvemonstre», går onsdager klokka 22 på Discovery Channel.

EKSTREMFISKER: Jeremy Wade drives av lysten til å finne usette monsterfisker i ferskvann. Foto: Stella Pictures
EKSTREMFISKER: Jeremy Wade drives av lysten til å finne usette monsterfisker i ferskvann. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media