Disse norske artistene liker utlendingene best

Årets Bylarm-delegater har talt.

(Dagbladet.no): I hvilken retning bør du satse hvis du er norsk musiker med ambisjoner om å slå gjennom i utlandet?

Det kan muligens lista i faktaboksen til høyre gi noen hint om. Her finner du de artistene og bandene som de utenlandske delegatene - bookingagenter, plateselskapsfolk og presse - likte best under årets Bylarm-arrangement.

Ida Maria var likt av flest, foran Casiokids og Lukestar.

- Ser du bort fra Ida Maria og Superfamily, er vel de fleste på lista mer smale enn kommersielle. Det som appellerer til utlendingene er kvalitet og særpreg, sier Vegard Waske, internasjonalt ansvarlig ved Bylarm, til Dagbladet.no.

125 av årets delegater plukket ut opp til fem band og artister hver, som hadde gjort særlig inntrykk.

De kunne bare plukke ut norske artister, og Waske mener lista kunne ha sett annerledes ut om det også var mulig å stemme på utenlendiger som spilte under årets bransjearrangement.

- Lykke Li fra Sverige var kanskje den artisten som fikk mest ut av Bylarm. For vår del er det positivt at flere enn norske artister skiller seg ut, siden vi har som mål å være den viktigste bransjeeventen for nordisk musikk, sier Waske.

Han peker på at man - i tillegg til dyktighet og særpreg - også skal ha den nødvendige flaksen for å stikke seg fram.

BEST LIKT: Ida Maria er allerede i ferd med å bygge seg opp et solid navn internasjonalt. Ikke overraskende var hun den artisten utlendingene likte best under årets Bylarm. Foto: LARS MYHREN HOLAND
BEST LIKT: Ida Maria er allerede i ferd med å bygge seg opp et solid navn internasjonalt. Ikke overraskende var hun den artisten utlendingene likte best under årets Bylarm. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

- Lista er nok til dels også avhengig av tidspunkt og sted for konserten. Flere av disse artisten spilte på et gunstig tidspunkt, i tillegg til at flere hadde et dyktig management, booking agent eller plateselskap som jobbet for å gi dem oppmerksomhet.