Disse norske vikingene skal erobre tv-verden

Kan bli største norske tv-serie noensinne.

KAN BLI POPULÆRE: Den norske tegnefilmserien «Vikingschøøl» kan ende opp på Disney Channel - noe som vil sikre en verdensomspennende seermasse. Disse tegningene er fra den første versjonen av «Vikingskolen», som var tiltenkt NRK. Tegninger: Lars Hegdal
KAN BLI POPULÆRE: Den norske tegnefilmserien «Vikingschøøl» kan ende opp på Disney Channel - noe som vil sikre en verdensomspennende seermasse. Disse tegningene er fra den første versjonen av «Vikingskolen», som var tiltenkt NRK. Tegninger: Lars Hegdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Gisle Normann Melhus og «Kaptein Sabeltann»-produsent Frederick P.N. Howard har i sju år jobbet med en animasjonsserie om unge vikinger  - som nå kan stå foran et internasjonalt gjennombrudd.

I dagens DN kan vi lese om de to nordmennene som har fått en fot innenfor døra hos Disney Channel, verdens største barnekanal med distribusjon i 166 land.

Byttet navn - Serien het «Vikingskolen» da vi presenterte den for de internasjonale tv-kanalene. Så har Disney funnet ut at det internasjonale markedet synes at den norske ø-en er veldig morsom, derfor ble det «Vikingschøøl», sier Howard til DN.

De to har fått grønt lys for å lage en såkalt pilot - en prøveepisode av serien som deretter skal vises til Disney-sjefene når den er ferdig senere i år. Om de gir tommelen opp, kan «Vikingschøøl» raskt ha det største seerpotensialet for et norsk tv-konsept noensinne.

I serien, som retter seg mot såkalte tweens mellom ni og 14 år, skal vi møte tre unge vikinger på en barbarskole.

Lovende Opprinnelig, da skaperne klekket ut ideen på Filmskolen i Lillehammer for sju år siden, var serien tiltenkt et mer voksent og hjemlig publikum. Men da en Disney-representant fikk se serien under animasjonsmessen Cartoon Forum, ga han tydelig beskjed om at serien kunne bli en verdenshit - bare den ble justert en smule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer