Disse nye seriene må du få med deg - om du tør!

Ukas streamingguide.

SMERTE PÅ EN BRA MÅTE: Det er mange nye serier å sette seg inn i om dagen, om du har mage for det. Foto: CINEMAX/BBC/HBO
SMERTE PÅ EN BRA MÅTE: Det er mange nye serier å sette seg inn i om dagen, om du har mage for det. Foto: CINEMAX/BBC/HBOVis mer

(Filtermagasin.no): Hva i helsike skal du se på tv i kveld? Vi har støtt på problemet mange ganger selv - tilgangen på film og serier er mildt sagt god med alle strømmetjenestene, men det skal litt til å orientere seg i kaoset.

Vi tenkte det ville være en god idé å lage noen ukentlige oversikter over nytt innhold fra de største aktørene.

Derfor presenterer vi her noe av det vi har sett på, og kost oss mest med, i uka som gikk:

Se en komplett oversikt over nyhetene på Netflix og HBO Nordic på Filter

«The Knick»
Steven Soderberghs nye serie på Cinemax er et interessant eksperiment. Ti episoder som skal ta oss med på et skittent sykehus i New York på starten av 1900-tallet, med en briljant, men plaget (og smårasistisk) hovedkarakter i Dr. John W. Thackery (Clive Owen).

Når det kommer til suksessrate i operasjonssalen, er dette så langt unna «House» som du kan komme - og også hakket mer grusomt.

Episode to kommer på strømmetjenestene og på C More Series lørdag.

Kan ses på: HBO Nordic, C More Play

  «The Honourable Woman»
Sommerens mest spennende nye serie har utvilsomt vært BBC/Sundance Channel-samarbeidet «The Honourable Woman». Maggie Gyllenhaal spiller Nessa Stein, en britisk-israelsk forretningskvinne med gode intensjoner og med et håp om å spille en positiv rolle i Midt-Østen.

Men problemene tårner seg fryktelig fort opp, og snart blir det klart at hun er en del av et spill hun ikke har kontroll over, og der mange som står henne nær har høyst uklare motiver. Ok, så låt ikke dette så veldig spennende, men vi avstår bevisst fra plottbeskrivelser her, da det er så lett å ødelegge moroa.

NB: Flest vil nok se denne på HBO Nordic, men det later til at de har klipt episodene noe kortere enn BBC. Du kan få sett serien på BBC iPlayer (med engelske undertekster) med et enkelt programtillegg, for eksempel Mediahint for Firefox eller Chrome, eventuelt vår favoritt Unblock-us (som også åpner opp for andre Netflix-regioner).

Kan ses på: HBO Nordic (og BBC iPlayer om du har mulighet)

 
«The Leftovers»
Sju episoder inn i «The Leftovers» etter den solide starten, og selv om det er mange løse tråder og en god del tøys kan ingen komme bort fra at det er en fordømt vellaget dramaserie.

Denne uken bestilte også HBO en andresesong, så det er i det minste åpenbart at de har trua på at Tom Perrotta og Damon Lindelof ikke bare driver med manipulasjon og lureri. Denne uken fikk vi også en slags «Lost»-aktig mysterium med dette National Geographic-bladet, men til nå i sesongen har det vært de to soloepisodene (om presten Matt Jamison og den desperat sørgende Nora Durst) som har gjort størst inntrykk.

Kan ses på: HBO Nordic og C More Play

 
«Utopia», sesong to
Tittelen er misvisende, dette er ganske dystopiske greier.

Uansett, andresesongen av den britiske serien «Utopia» er i likhet med førstesesongen en sjelden vakkert filmet affære (takket være en nordmann).  Serien går heller ikke av veien for verken sterke scener eller gloser når den tar oss dypere inn i den moderne, innfløkte sykdomskonspirasjonen. Faktisk er den mørkere enn førstesesongen, som lovet.

Kanskje litt ekstra skummel tematikk i disse ebola-tider?

Kan sees på: TV 2 Sumo

PS! Vi hadde egentlig tenkt å tipse om den franske serien «The Returned» («Les Revenants») også, ettersom den etter planen skulle publiseres på Netflix i dag - noe den av en eller annen grunn ikke er blitt. Fantastisk serie, sjekk den ut når den sikkert går live om litt om du ikke fikk den med deg på NRK.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.