Disse Øya-bandene har du nok ikke hørt om

Men ett av dem har laget en glimrende plate.

NORGESAKTUELLE: Ferskingene i Friends kommer til Øyafestivalen. Foto: Universal Music
NORGESAKTUELLE: Ferskingene i Friends kommer til Øyafestivalen. Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ALBUM: Hvert år er det en god håndfull band på Øya-plakaten festivalen vet at størsteparten av publikum ikke er kjent med, men som de satser på skal vinne over de nysgjerrige som tar turen på konsert — eller bare glede de innvidde ekstra mye.

Når festivalen går i gang neste uke, er amerikanske Friends og kanadiske Purity Ring blant artistene i denne kategorien.

Løs snipp «Manifest!» er den første albumutgivelsen fra Brooklyn-kvintetten Friends, og preges av en umiddelbart sjarmerende «er det så nøye ?a»-holdning.

Med løs snipp blander og veksler de mellom elementer av basstung ESG-postpunk, «Pet Sounds»-produserte rytmeinstrumenter og Vampire Weekend-orgler og -gitarer, men også streitere synthrock.

Best er de på sitt skitneste («Ruins», drevet av skingrende gitar og dump, hamrende bass og trommer), mest sexy (den uimotståelige singelen «I'm His Girl») og mest lekne (CSS-spretne «Va Fan Gör Du»).

Baksiden av miks-og-match-medaljen er et litt virrete uttrykk, og i de stundene hvor ikke låtene er sterke nok, er heller ikke framføringen god nok til å komme unna med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer