Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse poetene byr på «friskere og mer interessant» poesi

Poesifest vil nå publikum på nye måter.

VIL TILFØRE NOE NYTT: Når Poesifest nå arrangeres for første gang, er poesi i nettets tidsalder en del av programmet. Forfatter Rannveig Revhaug er blant festivalens «web-poeter».
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
VIL TILFØRE NOE NYTT: Når Poesifest nå arrangeres for første gang, er poesi i nettets tidsalder en del av programmet. Forfatter Rannveig Revhaug er blant festivalens «web-poeter». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Lørdag 1. september finner historiens første Poesifest sted i Oslo. «

På programmet står navn som allerede er godt forankret i poesiens verden, som Jan Erik Vold og Terje Dragseth, men Poesifest ønsker også å inkludere noe litt utenom det vanlige på sitt program.

Web-poeter Som en del av programmet skal nemlig Audun Mortensen, Victoria Durnak, Rannveig Revhaug og Ole-Petter Arneberg representrere webgenerasjonens poeter.

WEBPOET:
Audun Mortensen. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
WEBPOET: Audun Mortensen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Alle fire skriver på ulike vis poesi som har en veldig selvfølgelig omgang med nye medier, herunder internett, dataspill og lignende. Som forfattere er de ulike, men likevel binder denne interessante tendensen de fire sammen, sier Bendik Wold, forlagssjef i Flamme Forlag.

De fire byr på samtale og opplesning av egne litterære verker under en flermedial presentasjon.

WEBPOET: Victoria Durnak. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
WEBPOET: Victoria Durnak. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

- Norsk poesi er en sjanger som har vært ganske satt i mange år. Her åpner de seg mot andre medier og felter, resultatet er friskere og mer interessant, mener Wold.

- Nye smakebiter Sammen med Dagbladets Litteraturklubben og Flamme forlag arrangerer Cappelen Damm Poesifest 2012 lørdag 1. september. Alt på programmet er kostnadsfritt for publikum, og festivalen finner sted i Teaterkjelleren Oslo Nye Centralteatret.

Gørvell i Cappelen Damm understreker at Poesifest på ingen måte ønsker å «slå ihjel» noen av de andre littærere festivalene, som Krimfestivalen eller Oslo Poesifestival.

WEBPOET: Ole-Petter Arneberg.
 Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
WEBPOET: Ole-Petter Arneberg. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer

- I vinter arrangerte vi Krimfestivalen for første gang, og det bør være plass til de smalere, litterære festivalene i tillegg. Vi vil ikke gå i veien for de andre, men utvide, slik at publikum får nye smakebiter og innganger til litteraturen, sier han og fortsetter:

- Vi ønsker å nå ut til publikum på andre måter. Derfor er webpoesien og deLillos, som et musikalsk innslag, på programmet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media