Disse poetene byr på «friskere og mer interessant» poesi

Poesifest vil nå publikum på nye måter.

VIL TILFØRE NOE NYTT: Når Poesifest nå arrangeres for første gang, er poesi i nettets tidsalder en del av programmet. Forfatter Rannveig Revhaug er blant festivalens «web-poeter».
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
VIL TILFØRE NOE NYTT: Når Poesifest nå arrangeres for første gang, er poesi i nettets tidsalder en del av programmet. Forfatter Rannveig Revhaug er blant festivalens «web-poeter». Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag 1. september finner historiens første Poesifest sted i Oslo. «

På programmet står navn som allerede er godt forankret i poesiens verden, som Jan Erik Vold og Terje Dragseth, men Poesifest ønsker også å inkludere noe litt utenom det vanlige på sitt program.

Web-poeter Som en del av programmet skal nemlig Audun Mortensen, Victoria Durnak, Rannveig Revhaug og Ole-Petter Arneberg representrere webgenerasjonens poeter.

- Alle fire skriver på ulike vis poesi som har en veldig selvfølgelig omgang med nye medier, herunder internett, dataspill og lignende. Som forfattere er de ulike, men likevel binder denne interessante tendensen de fire sammen, sier Bendik Wold, forlagssjef i Flamme Forlag.

De fire byr på samtale og opplesning av egne litterære verker under en flermedial presentasjon.

- Norsk poesi er en sjanger som har vært ganske satt i mange år. Her åpner de seg mot andre medier og felter, resultatet er friskere og mer interessant, mener Wold.

- Nye smakebiter Sammen med Dagbladets Litteraturklubben og Flamme forlag arrangerer Cappelen Damm Poesifest 2012 lørdag 1. september. Alt på programmet er kostnadsfritt for publikum, og festivalen finner sted i Teaterkjelleren Oslo Nye Centralteatret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer