Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse skal dømme Jacko

Simpsons-fan, kunstelsker og bestemor til sexforbryter blant jurymedlemmene.

(Dagbladet.no): I går kveld ble juryen som skal avgjøre saken mot popstjernen tatt i ed. Det var plukket ut 242 potensielle jurymedlemmer, og etter at aktoratet og forsvarerne hadde valgt bort kandidater, sto det igjen fire menn og åtte kvinner.

De tolv er i alderen 20 til 79 år, og ifølge nyhetsbyrået AP består juryen av sju hvite personer, fire personer med aner fra Mellom- og Sør-Amerika og en person av asiatisk opprinnelse.

Det er ikke kommet detaljert informasjon om hvert av jurymedlemmene, men en av kvinnene har et barnebarn som står i strafferegisteret etter en sexsak og en kvinne som sier hun er i familien med piloten på Flight 93 som styrtet under terrorangrepet mot USA.

Simpsons-fan

I tillegg fortalte en mann at hans interesser er vestlig kunst og countrymusikk, og 20-åringen i juryen har sagt at han er en stor fan av tv-serien The Simpsons.

Et annet jurymedlem ble spurt om han visste hvem kjendisvitnet Deepak Chopra er. Chopra blir regnet som en selvhjelpsguru i USA, og har skrevet bøker om meditasjon.


Jurymedlemmet svarte «Jeg tror han er en rapper».

Dermed er alt klart for rettssaken mot 46-åringen. Den kan være i gang allerede neste uke.

Stilte spørsmål

Før juryen ble valgt, stilte både forsvarerne og aktoratet spørsmål til de potensielle jurymedlemmene. Aktoratet spurte flere om de var tilhengere av Jackson, og om de hadde sett et ferskt intervju på Fox News der Jackson sa at mye av det pressen meldte var usant.

Popstjernens hovedforsvarer, Thomas Mesereau Jr., spurte om deres interesse for kunst, hva slags tanker de hadde om Jackson og om de mente barnevitner kunne manipuleres til å lyve. 

At 13-åringen er blitt presset til å lyve blir etter alt å dømme et av hovedargumentene til Jacksons forsvarere under rettssaken.

Jackson er blant annet tiltalt for seksuelle overgrep mot barn og skjenking av mindreårige. 46-åringens forsvarere har levert en stjernespekket liste med mer enn 300 navn, som de ønsker å stevne som vitner.

På lista står blant andre Eddie Murphy, Elizabeth Taylor, Diana Ross, Jay Leno, Kobe Bryant og Stevie Wonder.

I RETTEN: Michael Jackson er tilbake etter sykefraværet. Nå er juryen klar.