DE SKAL ERSTATTE LINN: Knut Nærum og Jon Almaas er strålende fornøyde med Linn Skåbers mange ansikter i høst. Pernille Sørensen, Egil Hegerberg, Arte Kalvø, Siri Kristiansen, Nils Wærstad, Lise Tønne, Trond-Viggo Torgersen og Thomas Seltzer skal fylle hennes sko. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
DE SKAL ERSTATTE LINN: Knut Nærum og Jon Almaas er strålende fornøyde med Linn Skåbers mange ansikter i høst. Pernille Sørensen, Egil Hegerberg, Arte Kalvø, Siri Kristiansen, Nils Wærstad, Lise Tønne, Trond-Viggo Torgersen og Thomas Seltzer skal fylle hennes sko. Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

Disse skal erstatte Linn Skåber i høst

- Jeg har alltid drømt om å være Linn, sier Are Kalvø.

||| Komiker Are Kalvø er en av de åtte som skal figurere i Linn Skåbers rolle i «Nytt på Nytt» denne høsten.

Når ankerkvinnen Linn Skåber tar en pause fra programmet for å spille forestillingen «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» på Chat Noir, lover Kalvø å være den som tar på seg den feminine rollen i panelet.

- I mitt ytre vil jeg være meg selv, men jeg skal la Linn komme ut fra mitt indre. Jeg skal sette meg inn i hennes psyke for å bli som henne. Noen må jo bidra med det feminine, jeg ser at det blir meg, sier Kalvø.

Kun tre jenter Sammen med komiker Pernille Sørensen, «Bare Egil» Egil Hegerberg, P3-programleder Siri Kristiansen, Nils Wærstad fra «Nils og Ronny», komiker Lisa Tønne, artist og komiker Trond-Viggo Torgersen og musiker Thomas Seltzer, skal han fylle Linn Skåbers sko. Alle vikarierer de i en eller to sendinger hver i løpet av høsten.

- Vi er her for å hjelpe Linn til å realisere seg selv, sier Lisa Tønne som sammen med Siri Kristiansen og Pernille Sørensen er de eneste jentene som fikk tilbud om vikarjobben. Pernille Sørensen starter showet 10. september.

- Jeg føler meg helt hjemme sammen med Knut og Jon, sier Sørensen som har vært gjest i programmet flere ganger. Også Are Kalvø gleder seg til å komme tilbake. 

- Det er litt som å være på fest, eller et godt og edruelig vorspiel. Jeg skal forvalte Linn Skåbers arv på best mulig måte. Jeg føler at jeg nå har et ansvar for et annet menneske, og jeg innser at jeg må lese en hel del aviser mer fremover, sier Kalvø.

- Ønsker Linn alt godt Alle har vært gjester i programmet tidligere og Knut Nærum og Jon Almaas innrømmer at gjengen er håndplukket ut i fra hvor gøy det var å ha de som gjester.

- Det er ingen av dem som er her fordi noen andre har sagt nei. Det er disse vi har ønsket oss, og er tryggest på, sier Jon Almaas. - Sånn sett har vi valgt bort spenningen til et visst nivå.

- Hvordan blir det å ikke ha Linn med på laget?

- Vi unner Linn alt godt, men det blir sikkert hyggelig å leke med noen andre også. Det blir spennende fordi de har vært sitt komiske temperament, sier Knut Nærum og legger til at når musen er borte kommer kattene til å danse på bordet.

- Vi kommer til å le mye av Linn, det er klart vi kommer til å ha det gøy på hennes bekostning, sier Knut Nærum. - Hun er hjertelig velkommen tilbake.