DELTAKERNE: Disse skal kjempe om seieren i årets «Stjernekamp». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DELTAKERNE: Disse skal kjempe om seieren i årets «Stjernekamp». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Disse skal kjempe i årets «Stjernekamp»

Ble presentert i dag.

MARIENLYST (Dagbladet): I går røpet TV 2 hvilke kjendiser som blir å se i deres lørdagsshow «Skal vi danse».

I dag følger NRK opp og lanserer hvilke artister som skal delta i statskanalens lørdagsprogram «Stjernekamp».

Ti deltakerne skal kjempe mot hverandre i den direktesendte sangkonkurransen, men de skal også kjempe mot deltakerne i «Skal vi danse» om TV-seernes oppmerksomhet på lørdagskveldene utover høsten.

Årets deltakere Både gamle travere og relativt nye fjes skal synge og danse om å bli årets beste entertainer i beste sendetid på NRK.

- Det blir spennende å være med. Det er gøy å være på tynn is av og til. Dette er jo noe helt annet enn «The Voice», men av og til må man bare kaste seg ut i det. Det blir gøy å bruke høsten på være litt i rampelyset igjen, sier Martin Halla til Dagbladet.

- Har du savnet rampelyset?

- Jeg har savnet det, sier han lattermildt. 

Tidligere i dag ble det også kjent at Trine Rein er blant årets «Stjernekamp»-artister.

- Jeg trodde aldri jeg skulle bli spurt! Når jeg fikk forespørselen kjente jeg et sug i magen og på prestasjonsangsten. Da jeg takket ja, ble ikke prestasjonsangsten noe mindre, sa hun under radioprogrammet Nitimen.

- Gruer meg Årets deltakere er klare for dyst, og de gleder seg til å synge seg gjennom sjangre som rock, opera og rap.

- Det er en stor, spennende utfordring, spesielt når konseptet dreier seg rundt det jeg kaller yrket mitt. Det er morsomt at det er et program hvor musikken er i fokus. Jeg både gleder meg og gruer meg, sier Rein til Dagbladet.   

Også Knut Erik Østgård ser fram til årets konkurranse. Han tror det blir spesielt moro å utfordre seg selv innen ulike sjangre. 

- Jeg tror det blir veldig moro, Jeg får leke meg med musikken på tv, og det tror jeg blir en ultimat utfordring, sier han til Dagbladet. 

Skal spille teater Mona B. Riise og Thomas Felberg blir faste dommere, som i fjor.

- Bortsett fra noen nye sjangre følger vi gammel oppskrift, sier Kåre Magnus Berg, som også i år blir programleder.   

Heidi Broch skal spille teater gjennom høsten, samtidig som hun skal konkurrere i «Stjernekamp». Å få tid til begge deler, skal imidlertid ikke bli noe problem, mener hun. 

- Dette er en kjempemorsom utfordring, og jeg har aldri gjort liknende før. Det å få synge en hel høst blir veldig gøy, sier Broch til Dagbladet.  

Dagbladet oppdaterer saken.