Regjeringskvartalet

Disse skal konkurrere om å tegne det nye Regjeringskvartalet

Åtte prosjektgrupper har meldt sin interesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I juni 2016 lyste Statsbygg ut en «begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse» for den videre utviklingen av Regjeringskvartalet.

I dag ble det klart hvilke arkitektfirmaer som har meldt seg på konkurransen om å tegne det nye Regjeringskvatalet i Oslo sentrum.

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt Regjeringskvartal. Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

- Vi har ikke fått fordøyd alt ennå, men ved første gangs gjennomsyn virker det som at alle gode norske firmaer deltar i konkurransen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg til Dagbladet.

Funnet hverandre

Han understreker at det er de ulike firmaene som har funnet hverandre og dannet grupper som Statsbygg etterhvert skal velge mellom.

- Det skal bli spennende å lese nøyere gjennom søknadene. Vi er helt sikre på at vi vil være i stand til å plukke ut kompetente, tverrfaglige grupper som skal være med videre i konkurransen, uttdyper Jørgensen i Statsbyggs pressemelding.

Frist neste år

Blant gruppene finner vi firmaer som Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Ratio Arkitekter.

Totalt er 19 arkitektkontorer med i konkurransen. De tverrfaglige gruppene består av arkitekt, landskapsarkitekt, ingeniører og prosjekteringsgruppeledelse.

Frist for innlevering av prosjekt til konkurransen er mars 2017.

Da skal en jury vurdere forslagene anonymt og kåre to-tre vinnere.

Til slutt vil Statsbygg forhandler med vinnerne, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt.

Byggestart forventes å være i 2020.

Disse er med

 • Team DNA
  Reiulf Ramstad Arkitekter, Pir II, 3RW, LALA Tøyen, Smedsvig Landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Niras og ECT
 • ÅF Reinertsen
  Lund Hagem Arkitekter, Dronninga Landskap, Høyer Finseth, ÅF Advansia, ÅF Reinertsen
 • Niels Torp+
  Niels Torp + arkitekter, HRTB Arkitekter, Code arkitektur, Grindaker landskapsarkitekter, bar bakke landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Unionconsult, AJL, Deltatek, ECT
 • Team URBIS
  Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen, Per Rasmussen
 • Team Magna
  Snøhetta, LINK arkitektur, Multiconsult, Hjellnes Consult, Erichsen & Horgen
 • G8+
  LPO Arkitekter, A-Lab, Ratio Arkitekter, IARK, Gullik Gulliksen AS, Sweco, Norconsult, Dr. Techn. Olav Olsen as
 • DARK
  DARK, AART, ØKAW, LARK Landskap, Aase Byggeadminstrasjon, Arup, Florian Korsche, Haug og Blom-Bakke, Deltatek, ECT
 • R25
  Dyrvik Arkitekter, Narud Stokke Wiig AS, L2 Arkitekter, Østengen & Bergo AS, Landskapsfabrikken, Insenti, Høyer Finseth, Haug og Blom-Bakke AS, Unionconsult, Deltatek, Malnes og Endresen AS

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer