INGEN HØYHUS: Statsbygg går ikke inn for høyhus i det nye regjeringskvartalet, og anbefaler å tilrettelegge for gående og syklister i en park på området. Video: NTB Scanpix Vis mer

Regjeringskvartalet

Disse skal konkurrere om å tegne det nye Regjeringskvartalet

Åtte prosjektgrupper har meldt sin interesse.

(Dagbladet): I juni 2016 lyste Statsbygg ut en «begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse» for den videre utviklingen av Regjeringskvartalet.

I dag ble det klart hvilke arkitektfirmaer som har meldt seg på konkurransen om å tegne det nye Regjeringskvatalet i Oslo sentrum.

Åtte prosjekteringsgrupper har søkt om prekvalifisering for den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt Regjeringskvartal. Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

- Vi har ikke fått fordøyd alt ennå, men ved første gangs gjennomsyn virker det som at alle gode norske firmaer deltar i konkurransen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg til Dagbladet.

Funnet hverandre

Han understreker at det er de ulike firmaene som har funnet hverandre og dannet grupper som Statsbygg etterhvert skal velge mellom.

- Det skal bli spennende å lese nøyere gjennom søknadene. Vi er helt sikre på at vi vil være i stand til å plukke ut kompetente, tverrfaglige grupper som skal være med videre i konkurransen, uttdyper Jørgensen i Statsbyggs pressemelding.

Frist neste år

Blant gruppene finner vi firmaer som Snøhetta, Reiulf Ramstad Arkitekter, Ratio Arkitekter.

Totalt er 19 arkitektkontorer med i konkurransen. De tverrfaglige gruppene består av arkitekt, landskapsarkitekt, ingeniører og prosjekteringsgruppeledelse.

Frist for innlevering av prosjekt til konkurransen er mars 2017.

Da skal en jury vurdere forslagene anonymt og kåre to-tre vinnere.

Til slutt vil Statsbygg forhandler med vinnerne, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt.

Byggestart forventes å være i 2020.