Disse skal lage norsk krigsfilm til 50 mill.

Her er folka bak «Max Manus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere skuespillerne og mer om filmen: Filmbasen

(Dagbladet.no): Han måtte være skjeggete og langhåret for å spille seinhippie i «Den siste revejakta», men nå har Nicolai Cleve Broch (32) skiftet til strengt kortklipt og vannkjemmet sveis.

Om to uker går han nemlig i gang med innspillingen av storfilmen «Max Manus» i Oslo. Broch spiller Gregers Gram, en sentral figur i motstandsbevegelsen. 32-åringen er en av mange nye skuespillere som ble presentert på en pressekonferanse i morges.

- Jeg har tenkt mye på det disse folka faktisk gjorde, den idealismen de utøvde. Og det de faktisk ofret. Max Manus var sterkt plaget av det han opplevde i krigsårene, sier Broch til Dagbladet.no.

Vekker krigsfilmen

Max Manus skal portretteres av Aksel Hennie, mens resten av ensemblet er satt sammen av kjente navn som Petter Næss og Victoria Winge, samt mer uetablerte folk som Jakob Oftebro, Christian Rubeck og Mats Eldøen.

Broch er en av mange skuespillere som spiller en person fra nær historisk fortid, og som mange nålevende derfor kjente. Denne typen rolle er ny for Broch, og han har forsøkt å løse den ved å lese seg opp om krigen og snakke med folk som kjente Gram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.