OL på Discovery:

Disse skal lede OL-sendingene

Anne Rimmen og Henrik Elvestad er blant dem som skal lede Discoverys OL-sendinger under Tokyo-OL.

PROGRAMLEDERE: Henrik Elvestad (t.v.) og Anne Rimmen vil figurere på skjermen under Discoverys OL-sendinger i forbindelse med OL i Tokyo denne sommeren. Foto: Erik Johansen / NTB
PROGRAMLEDERE: Henrik Elvestad (t.v.) og Anne Rimmen vil figurere på skjermen under Discoverys OL-sendinger i forbindelse med OL i Tokyo denne sommeren. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Discovery annonserte i dag programledere for sommer-OL i Tokyo. Tre programlederpar skal lede folket gjennom sendingene. OL starter 23. juli, og varer til 8. august.

For sendingene på dagtid skal Carsten Skjelbreid og Anne Sturød lede sendingene. På ettermiddagen skiftes parene, og Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen tar over.

Kveldsprogrammene ledes av Anne Rimmen og Henrik Elvestad.

Follestad er med

Asbjørn Myhre er hovedkommentator for håndball og har med seg Ida Alstad og Ole Gustav Gjekstad som eksperter.

Jørn Sundby og Jan Christian Bjørn tar seg av friidretten med Ingvill Måkestad Bovim som ekspert, skriver NTB.

Tidligere NRK-journalist Pål Gordon Nilsen, skal være reporter, og Erik Follestad skal «ta tempen på Tokyo».

Under lanseringen lover Elvestad «flotte og spennende gjester»

-Vi gleder oss skikkelig til dette, sier Anne Rimmen.

Gokart-fører Luca Corberi er utestengt fra all motorsport i 15 år. Her ser du hvorfor. Video: Rødt Kort / Ljosland Vis mer

Andre OL for TV Norge

I 2018 overtok Discovery rettighetene for OL-sendingene etter TV 2 - og sikret seg også rettighetene til årets OL - og OL i 2024.

På grunn av tidsforskjellen på syv timer mellom Tokyo og Norge, vil flere av øvelsene avholdes på natten. Men under Discoverys høstlansering beroliger Elvestad seerne.

- Det meste vil foregå på et tidspunkt der de fleste levende mennesker er våkne.

Tok over rettighetene

Discovery kjøpte OL-rettighetene i 2015 for 11,4 miliarder kroner, og tok dermed over OL-rettighetene fra TV 2. Den gang uttalte Harald Strømme, sjef for Discovery følgende:

- Dette er fantastiske nyheter for oss. De olympiske leker er og blir verdens største idrettsbegivenhet, og i Norge er jo vinter-OL større enn alt annet. Å forvalte disse rettighetene frem til 2024 er en drøm som går i oppfyllelse, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

I tråd med retningslinjer fra IOC og lokale markeder, har Discovery forpliktet seg til å sende minst 200 timer gratis fra sommer-OL og 100 timer gratis fra vinter-OL.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer