Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse skal styre «nye» TV 2-nyhetene

Bare én av ti er kvinne.

(Dagbladet.no): Tirsdag gikk Stål Talsnes av som nyhetsredaktør i TV 2, etter eget utsagn fordi han mislykkes med omorganiseringen av nyhetsorganisasjonen.

Den nye nyhetsredaktøren har jobbet lynraskt med å få nye folk på plass. I dag presenterte han ti navn, som har takket ja til åremålskontrakter på to å.

- Det var viktig fordi organisasjonen har vært i et vakuum i månedsvis. Det var mye frustrasjon blant journalistene, sier Jan Ove Årsæther til Dagbladet.no.

10 prosent kvinner

Men blant de ti nye sjefene er det bare én kvinne. Ingvild Jensen blir redaksjonssjef for stoffområdene politikk og økonomi i Oslo-redaksjonen.

- Jeg ser det som et naturlig krav at kvinneandelen vil bli økt ved neste korsvei. Det viktigste for meg nå var å handle raskt og få på plass en organisasjon som ville fungere, sier Årsæther.

Den ferske nyhetsredaktøren ønsker at TV 2-nyhetene framover skal fokusere sterkere på det journalistiske produktet.

- Vi skal bli viktigere og mer troverdige. For å få til det må vi ha flere harde, blanke gravesaker. Vi skal springe litt sjeldnere etter blålys, og jobbe mer metodisk med journalistikken.

VIL BLI MER TROVERDIGE: Den nye nyhetsredaktøren i TV 2 har ansatt ti personer som skal hjelpe ham med å gjøre nyhetene bedre. FOTO: TV 2
VIL BLI MER TROVERDIGE: Den nye nyhetsredaktøren i TV 2 har ansatt ti personer som skal hjelpe ham med å gjøre nyhetene bedre. FOTO: TV 2 Vis mer

- Det innebærer blant annet å satse litt mindre på hverdagslige hendelser, forteller nyhetsredaktøren.

Disse skal forme TV 2-nyhetene:

Oslo

Sigmunn Hebnes (desken), Sveinung Habbestad og Tor Godal (vaktsjefer), Niklas Lysvåg (redaksjonssjef allmennredaksjonen), Ingvild Jensen (redaksjonssjef politikk og økonomi).

Bergen

Knut Andreas Skogstad og Viggo Slettevold (vaktsjefer, desken), Bjørnar Solheim (redaksjonssjef, utenriks), Øyvind Egaas (redaksjonssjef, Landslaget), Morten Sandøy (redaksjonssjef Magasinet).

I tillegg skal det ansettes en redaksjonssjef for innenriksavdelingen i Bergen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling