Disse skal til finalen i Spektrum

Ni bidrag er stemt fram av det norske folk. Ett skal representere Norge i Eurovision.

FOLKETEATRET (Dagbladet): I løpet av helgas tre kvelder er ni bidag stemt videre til finalen. Semifinalene har stått i Folketeatret i Oslo, og neste lørdag går den store Melodi Grand Prix-finalen av stabelen i Oslo Spektrum.

Disse ni bidragene skal kjempe om billetten til Danmark, hvor den internasjonale MGP-ginalen, Eurovision, avholdes i mai:


Carl Espen «Silent Storm»

Tekst og melodi: Josefin Winther 

 TIL FINALEN:   De siste finalistene fra den siste semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 på Folketeatret. Her står El Cuero, Elisabeth Carew og Carl Espen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TIL FINALEN: De siste finalistene fra den siste semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 på Folketeatret. Her står El Cuero, Elisabeth Carew og Carl Espen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Carl Espen Thorbjørnsens «Silent Storm» er MGP 2014 vakreste og mest inderlige låt.? En ny stjerne er født. Tror vi, da. Ut av ingen ting har denne karen dukket opp. Han er den eneste som får terningkast 6 av årets 15 delfinalister.
Dessverre slår ballader sjelden an i den europeiske finalen.  

Terningkast: 6

Elisabeth Carew «Soul Survivor»

Tekst og melodi: Mats Lie Skåre/David Eriksen/Simon Climie og Elisabeth Carew.

Elisabeth Carew er den eneste som har vært med i MGP tidligere, hun er en allsidig sceneartist, men har vel aldri riktig imponert som sanger. Det er lite som fester seg med denne, som for så vidt begynner greit, men som blåser seg opp og maser det til.

 I FINALEN:  En rørt Carl Espen gikk til topps i den siste semifinalen før spektrum neste helg. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
I FINALEN: En rørt Carl Espen gikk til topps i den siste semifinalen før spektrum neste helg. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Terningkast: 3

El Cuero Låt «Ain`t no Love In This City no More»

Tekst og melodi: Brynjar Takle Ohr/B.L. Rolland/Øyvind Blomstrøm og Håvard Takle Ohr.

Få i Norge spiller vel amerikanske gitarbasert tradisjonsrock bedre og med større forståelse enn denne kvartetten. De står på skuldrer av forgjengere med stolte tradisjoner der melodi og solid rockhåndverk holdes i hevd. Lekent, men ikke på sitt beste.

 I FINALEN:  Elisabeth Carew «Soul Survivor» Foto: Benjamin A. Wards / Dagbladet
I FINALEN: Elisabeth Carew «Soul Survivor» Foto: Benjamin A. Wards / Dagbladet Vis mer

Terningkast: 4  

• Dina Misund med «Needs»

Tekst og melodi: Dina Misund/Frode Bjørgmo Strømvik

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: En liten pop n country-perle i Ida Jenshus? landskap. Dina, som platedebuterte i 2010, er en artist som fortjener et større publikum. Hun har en behagelig stemme som kler denne vakre og småmelankolske låta. På alle måter smak- og stilfullt, dette.

Terningkast 5

 I FINALEN: El Cuero Låt «Ain`t no Love In This City no More» Foto: Benjamin A. Wards / Dagbladet
I FINALEN: El Cuero Låt «Ain`t no Love In This City no More» Foto: Benjamin A. Wards / Dagbladet Vis mer

• Linnea Dale med «High Hopes»

Tekst og melodi: Linnea Dale og Kim Bergseth

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: Linnea er mest kjent fra Donkeyboy og «Idol». «High Hopes» er en pirrende, moderne og dels minimalistisk poplåt - sofistikert og stemningsfull skrudd sammen. Hun har en besnærende stemme, nær og nesten hypnotisk. En låt som bare blir bedre og bedre.

Terningkast 5

• Mo med «Heal»

I FINALEN:  
Dina Misund med "Needs" 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I FINALEN: Dina Misund med "Needs" Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Tekst og melodi: Laila Samuelsen

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: «X-Factor»-Mohamed Abdi Farah fra 2010 var blant de overlevende på Utøya. Etter tøffe år vender han tilbake til rampelyset med en voldsom ballade på grensen til det svulstige. Mo har flott stemme, lys men likevel med kraft og substans.

Terningkat 4

• Charlie med «Hit Me Up»

I FINALEN:   Linnea Dale Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FINALEN: Linnea Dale Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Tekst og melodi: Lars K. Hustoft, Jon Asher og Melanie Fontana.

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: En spretten poplåt av det mer lettvinte slaget - mer fyllstoff enn en låt å regne med i denne sammenhengen. Stikkord er flat, syntetisk og pregløs. Den spretter ufrivillig og retningsløs rundt som en vindskeiv ball. Vokalen imponerer heller ikke.

Terningkast 2

• Oda & Wulff med «Sing»

I FINALEN:  Mo Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FINALEN: Mo Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Tekst og melodi: Christer Wulff

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: En gladlåt som treffer hjertet umiddelbart. Det er likevel noe i følelsesregistret som gjør den en anelse sorgmunter. Vi hører også aner av folkemusikktradisjoner her. Oda og Wolff har veldig lik karakter i sitt vokaluttrykk. Kjempebra, dette.

Terningkast 5

• Knut Kippersund Nesdal med «Taste of You»

I FINALEN:   Charlie  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FINALEN: Charlie Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Tekst og melodi: Magnus Hængsle/Jenny Moe

Dette mener Dagbladets anmelder Andres Grønneberg om låten: Lite å utsette på vokalprestasjonene her. Unge Knut Kippersund Nesdal har en uanstrengt stemme som er lett å like. Låta, derimot, har ikke de samme kvalitetstegnene og bærer mer preg av masseproduksjon. Fungerer best i rolige partier.

Terningkast 3

I FINALEN:  Oda & Wulff. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FINALEN: Oda & Wulff. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer