Disse spiller på Live 8

a-ha stiller sammen med Paul McCartney, Sting, Duran Duran, Rolling Stones, U2, Oasis, Coldplay, Madonna, Prince og Robbie Williams.

(Dagbladet.no): Bob Geldof avslørte i dag detaljer rundt Live 8, oppfølgeren til kjempearrangementet Live Aid.

Konsertene arrangeres 2. juli i London, Paris, Berlin, Philadelphia og Roma. Det betyr at det foreløpig er avklart at konsertene arrangeres i fem av de åtte G8-landene, og det er ifølge Geldof også planlagt konserter i Japan, Canada og Russland.

Artister som skal opptre er ifølge AP Coldplay, Madonna, Paul McCartney, R.E.M. og U2 i London. Will Smith, Bon Jovi, Dave Matthews Band, Stevie Wonder og P. Diddy skal spille Philadelphia mens Crosby, Stills and Nash, Lauryn Hill og Brian Wilson tar turen til Berlin. I Paris er Jamiroquai, Youssou N\'Dour, Yannick Noah og Placebo bekreftet, mens 80-tallsheltene Duran Duran gjester Roma.

A-ha spiller i Berlin.

Den britiske avisa Times skriver at også Sting, Rolling Stones, Oasis, Prince og Robbie Williams har signalisert at de stiller.

Det har tidligere vært skrevet at Spice Girls skulle gjenforenes. Men en talskvinne for Victoria «Posh-Spice» Beckham sier ifølge The Guardian at det er feil.

Konsertdatoen er satt til rett før G8-møtet i Skottland. G8 er en gruppe der verdens åtte største og mektigste industrialiserte land - USA, Italia, Storbritannia, Italia, Tyskland, Frankrike, Russland, Canada og Japan - er medlemmer. Geldof håper at stjernemønstringen vil presse industrilandene til å løse fattigdomsproblemet i Afrika.

Live 8, i motsetning til Live Aid, vil ikke samle inn penger.

SPILLER I LONDON: Michael Stipe og resten av REM spiller i London sammen med Coldplay, Madonna, Paul McCartney og U2 Foto: Scanpix
SPILLER I LONDON: Michael Stipe og resten av REM spiller i London sammen med Coldplay, Madonna, Paul McCartney og U2 Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en stor sjanse for jenter og gutter med gitar vil snu verden oppned, sier Geldof.

LAURYN HILL</B> Stjerna spiller med blant annet Brian Wilson.
U2</B> Irene spilte sist gang og stiller i år også.
ENGASJERT ROCKER:</B> Bob Geldof arrangerte Live Aid i 1985. Nå setter han i gang en ny stjernerunde til støtte for Afrika.