Disse to kan stikke av med Norges gjeveste tv-pris

Alexandra Gjerpen (31) nominert til beste kvinnelige skuespiller i NRK-serien «Unge lovende».

UNGE LOVENDE: Gine Cornelia Pedersen (Nenne), Siri Seljeseth (Elise), og Alexandra Gjerpen (Alex), gjorde braksuksess i fjor med serien «Unge lovende» på NRK. Serien ble sett av 700 000, og i morgen begynner de å spille inn sesong 2. Foto: NRK.
UNGE LOVENDE: Gine Cornelia Pedersen (Nenne), Siri Seljeseth (Elise), og Alexandra Gjerpen (Alex), gjorde braksuksess i fjor med serien «Unge lovende» på NRK. Serien ble sett av 700 000, og i morgen begynner de å spille inn sesong 2. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De nominerte til årets Gullruten, prisutdelinga som hyller den norske tv-bransjen, blir presentert i dag. 

Utdelinga, som arrangeres av Stiftelsen Gullruten sammen med kanalene TVNorge, TV 2, NRK og TV3, går av stabelen 9. mai i Bergen.

Stian Blipp leder årets show som går av stabelen 13. mai i år.

«Unge lovende» slo alle tidligere NRK-rekorder i fjor og ble NRKs mest sette dramaserien på nett noensinne. Siri Seljeseth som selv spiller hovedrollen Elise i serien er skaperen av serien, som tar utgangspunkt i venninnetrioen Elise, Alex (Alexandra Gjerpen) og Nenne (Gine Cornelia Pedersen), alle i midten av 20-årene.

Fire nominasjoner Serien følger kvinnene gjennom oppturer og nedturer med skole, karriere, familie, kjærlighet og vennskap. Alle de tre kvinnelige hovedrolleinnehaverne var ukjente fjes for de fleste da de i fjor debuterte på tv-skjermen.

I dag ble det kjent at de to skuespillerne Gine Cornelia Pedersen og Alexandra Gjerpen (31) kan vinne den gjeve prisen, beste norske kvinnelige hovedrolle.

- Før «Unge lovende» hadde jeg ikke råd til husleie, jeg hadde lyst til å gi opp skuespillerdrømmen og skulle flytte til en farm i Colorado. Jeg ga meg selv 30 år før noe skulle skje, sier Alexandra Gjerpen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer