Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-tips påske:

Disse TV-seriene bør du se i påsken

Påskens krimserier og andre anmelderfavoritter fra den siste tida.

POIROT: Agatha Christies mesterdetektiv Poirot kommer tilbake igjen i miniserien «The ABC Murders». Se den blodige traileren her! Video: Prime Video Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påskekrim på TV/nett-TV:

«Agatha Christie: Mord etter alfabetet»

Sendes langfredag og påskeaften kl. 2140.

Basert på en av Agatha Christies mest anerkjente beretninger om den belgiske mesterdetektiven Hercule Poirot, i ei tid da Poirots stjerne er falmet. «Serien utforsker også Poirots forhistorie som krigsflyktning, og er i det hele tatt mørkere, mer psykologiserende og seksualisert enn vi er vant til fra denne kanten», skriver Dagbladets anmelder.

Les hele anmeldelsen her.

CHEAT: «Cheat» er en intens thriller sentrert rundt et farlig forhold mellom universitetsprofessor Leah og hennes student Rose. Serien er en av to påskekrimmer på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

«Cheat»

TV 2 og Sumo. Serie i fire deler, premiere onsdag 17. april.

Dagbladets anmelder skriver: «Vi skal serveres et psykologisk kammerdrama, men «Cheat» har ikke godt nok manus og ei ekte nerve som holder oss fanget til skjermen. Serieskaperne vil nesten altfor mye. Og, det er flust med sjangerklisjeer som skal pirre og lettskremme oss, det skjer dessverre litt for sjelden.»

Les hele anmeldelsen her.

image: Disse TV-seriene bør du se i påsken

«Mirakelet»/«Il Miracolo»

Premiere NRK1 26.4 kl. 23.15. Alle episoder tilgjengelig på NRK.no fra 12. april.

Dagbladets anmelder mener: «Serien er stemningsfull og vakker i sin morbiditet, og har samme jordnære tilnærming til det overjordiske som «The Leftovers». Den tar seg god tid, og bretter ut små, personlige historier om miraklenes funksjon i vår prosaiske tid.»

Les hele anmeldelsen her.

image: Disse TV-seriene bør du se i påsken

«Besett av ein seriemordar»

Sendt på lineær-TV, men fremdeles tilgjengelig på NRK nett-tv.

Dagbladets anmelder mener: «Ikke mye amerikansk, billig action her i gården, nei. Vi kan igjen si at dette er TV-krim som passer som gul marsipan til den norske påsken. Både i byen, på fjell og wifi-vidder.»

Les hele anmeldelsen her.

image: Disse TV-seriene bør du se i påsken

«Nedgravde hemmeligheter»

Sendt på lineær-TV, men fremdeles tilgjengelig på NRK nett-tv.

Dagbladets anmelder mener: Her er det flust av snubletråder i beste britiske tradisjon og tidløse stil, og vi liker det. Påsken handler da også om å ha god tid.

«Nedgravde hemmeligheter» er krypende og saktefortellende spenning, der vi igjen skryter uhemmet av de to hovedrolleinnehaverne, de er fortsatt solide.

Les hele anmeldelsen her.

Andre serietips til påsken:

WISTING: Serien om politietterforskeren William Wisting (Sven Nordin) er basert på bøker av Jørn Lier Horst, og har premiere på TV3 og Viaplay torsdag 11. april. Video: TV3 / Viaplay Vis mer Vis mer

«Wisting»

Viaplay. Sendes også på TV3, hadde premiere 11. april.

Dagbladets anmelder mener: «En fin hybrid av nordisk noir mikset sammen med den ofte noe langsomme fortellerteknikken fra de beste kriminalfortellingene, skapt av blant annet britiske BBC. Legger vi inn en silkelett touch av «Fargo», alt lagt til småbyen Larvik og jordene og brønnene rundt, blir dette nesten helstøpt, og vel verdt å bruke ti kvelder a 44 minutter på.»

Les hele anmeldelsen her.

VÅR PLANET (OUR PLANET): Åtte episoder på Netflix som må få alle mennesker til å fatte at Moder Jord trenger vår hjelp, NÅ! Video: Netflix Vis mer Vis mer

«Our Planet»

Netflix

Dagbladets anmelder mener: «Folkene bak «Our Planet» har brukt fire år på å sy dette sammen der 50 land er besøkt, mens mer enn 600 mennesker som har vært med på å få dette til. «Our Planet – Vårt utrolige hjem» bør starte ordentlige samtaler og diskusjoner om hvordan vi har forvaltet kloden, og hvordan vi skal forvalte den hensynsfullt framover.»

Les hele anmeldelsen her.

VAMPYRKOLLEKTIV: Den latterlig pompøse gjengen i «What We Do In The Shadows» er dine nye favorittvampyrer, mener Dagbladets tv-anmelder. Video: HBO Vis mer

«What We Do In The Shadows»

HBO

Tulledokumentar om et vampyrkollektiv i USA. Dagbladets anmelder mener: «Hvis alt dette høres teit ut, så kan jeg bare bekrefte at det i høyeste grad er det, og sannsynligvis ikke noe for alle. Men samtidig er det hysterisk morsomt i sin lavmælte absurditet, og en bekreftelse på at beklemte sideblikk i kamera fortsatt maner fram latter, i hvert fall når de utføres av udødelige, pompøse vampyrer med akk, så menneskelige trekk.»

Les hele anmeldelsen her.

TRUE CRIME: Dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen» tar for seg en 45 år gammel, uløst drapsgåte. Video: TVNorge Vis mer

«Drapet i Holmenkollen»

Dplay

«True Crime»-serie som er hakket mer spisset og «amerikansk» i formen enn sine mer sindige fettere fra konsesjonskanalene, skriver Dagbladets anmelder: «Ikke minst er det at vi får følge offerets nå voksne datter såpass tett når hun prosesserer både ny informasjon og glemte minner, og at hun så åpent og ærlig byr på refleksjonene rundt dette, noe som gir oss en slags velsignelse til å bli med på hennes jakt på sannheten.»

Les hele anmeldelsen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!