Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse Twitter-innleggene er de mest populære - noensinne

Twitter er ti år i dag.

 POPULÆRT: 21.mars 2006 la Twitter grunnlegger Jack Dorsey ut den første meldingen på nettstedet. I 2015 hadde tjenesten over 500 millioner brukere, hvorav over 332 millioner er aktive. Foto: Scanpix
POPULÆRT: 21.mars 2006 la Twitter grunnlegger Jack Dorsey ut den første meldingen på nettstedet. I 2015 hadde tjenesten over 500 millioner brukere, hvorav over 332 millioner er aktive. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For akkurat ti år siden forandret en ung entreprenør med navn James Dorsey internetthistorien. Med fem ord, «just setting up my twittr», skrev han den første av milliarder av Twitter-meldinger som har blitt postet på mikrobloggnettstedet.

Avisa TIME har laget en liste over de mest populære innleggene, og det er et band som skiller seg ut. Fem av de ti mest populære Twitter-meldingene noensinne er ifølge avisa lagt ut av medlemmer av boybandet One Direction.

Dorseys Twitter-melding har fått imponerende 73 000 retweets, men det er ingenting i forhold til de mest populære. For å få mer oppmerksomhet på nettstedet enn gutta i One Direction måtte det et halvt dusin med profilerte Hollywood kjendiser til.

Stjernespekket Da talkshowdronninga Ellen DeGeneres var programleder for Oscar-utdelingen i 2014, la hun ut en nokså stjernespekket «selfie». Bare timer etter at bildet ble delt i sosiale medier, ble det den mest retweetede Twitter-meldingen i historien.


I skrivende stund har bildet blitt retweetet over tre millioner ganger.


Høyt oppe ligger også Twitter-meldingen fra One Direction medlem Louis Tomlinson. I meldingen uttrykker Tomlinson sin «bromance» ovenfor bandkollega Harry Styles. Etterhvert som bandet har vokst, har meldingen blitt delt over to millioner ganger.

Politisk Et par Twitter-meldinger fra indonesiske Denny Januar Ali har til sammen fått 2,5 millioner retweets, og havner derfor høyt oppe blant de mest delte meldingene. Ali driver med politiske analyser, og i de aktuelle meldingene skriver han om diskriminering.


Da det i mars ble kjent at Zayn Malik skulle forlate One Direction var det tilløp til panikk hos fansen.


Den gang roet Harry Styles ned fansen og skrev en Twitter-melding. «All the love always. H». Styles bruker ofte denne setningen for å runde av sine innlegg på sosiale medier.


Et annet innlegg som ble mye delt, er innlegget som staben til USAs president, Barack Obama, skrev i 2012. Innlegget viser et bilde av presidenten som klemmer sin kone, og under står det: Four more years.


Bildet ble lagt ut etter at Obama vant valget for andre gang i 2012, og Twitter-brukerne har delt bildet hele 780 000 ganger.


Nettsida Favstar.com lar deg se alle de mest likte og retweetede Twitter-meldingene som noen gang er lagt ut.


Dagbladet har samlet et knippe av de mest delte Twitter-meldingene.


Under hver tweet kan du også se hvor mange ganger de er likt, og hvor mange ganger de er delt.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart