Oscar 2021:

Disse vant årets Oscar-priser

Det ble ingen Oscar på norske Anders Hammer under årets utdeling, hvor «Nomadland» stakk av med de gjeveste prisene, mens Danmark tok to.

VANT: Danske Thomas Vinterberg vant prisen for Beste internasjonale film med hans «Et Glass Til». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets Oscar-utdeling har latt vente på seg, men natt til mandag var det omsider klart for utdelingen av verdens mest prestisjefulle filmpris.

Filmen med aller flest nominasjoner i år var David Finchers «Mank», men det var «Nomadland» som stakk av med de gjeveste prisene. Den vant for Beste film, Beste regi ved Chloé Zhao, og Beste kvinnelige skuespiller ved Frances McDormand.

Norske Anders Hammer var årets norske håp, og var nominert i kategorien Beste kortdokumentar for hans film «Do Not Split», om demonstrasjonene mot kinesiske myndigheter i Hong Kong i 2019 og 2020.

Filmen måtte dessverre se seg slått på målstreken av den amerikanske filmen «Colette».

Dansk triumf

Danskene har derimot all grunn til å juble. «Et Glass Til», som er regissert av Thomas Vinterberg, vant som forventet prisen for Beste internasjonale film. I filmen medvirker norsk-svenske Maria Bonnevie i en birolle, og den er filmet av den norske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen. Danske Mikkel E.G. Nielsen vant også prisen for beste klipp, for «Sound of Metal».

I takketalen dedikerte en tydelig rørt Vinterberg prisen til sin avdøde datter, og takket samtidig hovedrolleinnehaver Mads Mikkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer