Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse var med på å avgjøre hvem som vant årets Spellemann-priser

Er hemmelig fram til utdelinga.

NAVNENE OFFENTLIGGJORT: Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl, Lars-Erik Blokkhus, Anneli Drecker og Steinar Sagen var med i ulike fagjuryer som stemte fram sist helgs Spellemannpriser. Navnene er alltid hemmelige fram til utdelinga, og ikke engang jurymedlemmene skal vite om hverandre.
NAVNENE OFFENTLIGGJORT: Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl, Lars-Erik Blokkhus, Anneli Drecker og Steinar Sagen var med i ulike fagjuryer som stemte fram sist helgs Spellemannpriser. Navnene er alltid hemmelige fram til utdelinga, og ikke engang jurymedlemmene skal vite om hverandre. Vis mer

(Dagbladet): Sist helg kunne Highasakite og Emilie Nicolas reise hjem fra Stavanger konserthus med to Spellemann-statuetter hver i bagasjen, mens Nico & Vinz ble hedret som Årets Spellemann etter å ha herjet verden over med megahiten «Am I Wrong».

Juryene som bestemmer hvem som skal motta Spellemann-bronseharpene er alltid hemmelige fram til utdelingen.

Nå er imidlertid navnene på jurymedlemmene frigitt av Spellemann.

Tidligere vinnere I tillegg til ymse musikkbransjefolk og mediepersoner, befinner det seg også andre musikere på jurylistene.

Mange av dem har mottatt egne Spellemannpriser tidligere.

Stein Torleif Bjella, Lars-Erik Blokkhus fra Plumbo, Edvard Valberg fra Honningbarna, Thomas Dybdahl, Benedicte Adrian, Anneli Drecker og Moddi er bare noen av årets jurymedlemmer som selv er blitt hedret i Spellemann-sammenheng.

I tillegg har også kjente navn som Steinar Sagen og Christer Falck deltatt i forskjellige juryer.

Til sammen består jurygruppa av godt over 100 personer fordelt på 23 forskjellige juryer (se faktaboks for komplett liste).

Spellemann-styret Etter at Morten Abel ble tildelt Årets hederspris på lørdag, reagerte både Dagbladets Sigrid Hvidsten og VGs Thomas Talseth på tidspunktet, og argumenterte blant annet med at det hadde vært et ypperlig tidspunkt å hedre Röyksopps farvel til albumformatet med akkurat denne prisen.

Årets hederspris blir juryert av Spellemann-styret selv, og det var Helge Westbye, Kristine Bjørnstad, Larry Bringsjord, Marte Thorsby og Petter Singsaas som i år bestemte at denne skulle gå til Morten Abel.

- Dette handler ikke om musikkåret 2014, men Morten Abels 30 år lange karriere. Juryen og jeg står fjellstøtt på valget av ham til Årets hederspris, sier Spellemann-styreleder Marte Thorsby til Dagbladet.

I forkant av Spellemannutdelinga ble det også utrykt forundering over at de nominerte i klassen elektronika/dancemusikk ikke hadde anledning til å speile det vanvittige norske EDM-året i fjor, med Kygo, Cashmere Cat og Todd Terje i spissen, på grunn av forskjellige årsaker relatert til det gjeldende Spellemann-reglementet. I tillegg var Röyksopp nominert i popgruppe-kategorien - en pris som gikk til Highasakite.

Blant elektronika/dancemusikk-jurymedlemmene som dermed ikke kunne vurdere en vinner blant de overnevnte artistene, finner man Spellemann-vinnerne Annie, Margaret Berger og Christabelle Sandoo.