Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disse vil bli direktør for Språkrådet

En skipper og flere lærere blant 12 nye søkere.

HVEM VIL HA JOBBEN HANS? Sylfest Lomheims åremål gikk egentlig ut ved nyttår. Nå har 12 personer søkt stillingen hans.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HVEM VIL HA JOBBEN HANS? Sylfest Lomheims åremål gikk egentlig ut ved nyttår. Nå har 12 personer søkt stillingen hans. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): 12 personer vil overta etter Sylfest Lomheim som direktør for Språkrådet. I dag offentliggjorde Kulturdepartementet den nye søkerlista til stillingen, som teller tre kvinner og ni menn.

En av søkerne ønsker å være anonym, og siden departemetet ikke har kommet i kontakt med ham i dag, er navnet hans foreløpig ikke offentliggjort.

Nordisk språkkoordinator
Blant de offentlige søkerne er Bodil Aurstad (40), som i fjor ble den aller første nordiske språkkoordinatoren, samt flere lærere og lektorer, en 58 år gammel skipper og en frilansmusiker.

HAR SØKT: Språkforsker Pia Lane.
HAR SØKT: Språkforsker Pia Lane. Vis mer

Det er nå ett år siden stillingen ble utlyst første gang, og Sylfest Lomheim skulle egentlig ha gått av ved årsskiftet 2009. Åremålet hans har blitt forlenget to ganger, mens søknadsprosessen har pågått.

Det var fem søkere til stillingen i den første runden, og retorikkprofessor Kjell Lars Berge ble anbefalt av styret. Da Kulturdepartementet likevel ikke ga ham jobben, valgte fire av styremedlemmene å trekke seg.

HAR SØKT: Språkkoordinator Bodil Aurstad.
Foto: Elin Fugelsnes / Dagbladet
HAR SØKT: Språkkoordinator Bodil Aurstad. Foto: Elin Fugelsnes / Dagbladet Vis mer

Stillingen har blitt lyst ut på nytt, men da fristen gikk ut 21. januar i år, var det bare kommet én søker. Dermed ble fristen forlenget til 15. februar, og nå er det altså 12 søkere til stillingen.

Disse har søkt:
• Bodil Aurstad, daglig leder, 40 år, København.
• Anne Sophie Juel, kommunikasjonsrådgiver for Forsvarets Forskningsinstitutt, og tidligere daglig leder i nettbokhandelen Bokdykk, 41 år, Oslo.
• Thomas Klevmark, lektor, 57 år, Lunner.  
• Pia Lane, postdoktor ved Institutt for lingvistikk og nordiske studier, 42 år, Oslo
• Ivar Lund, korrekturansvarlig, 48 år, Oslo
• Øyvind Aspenes Robak, frilansmusiker, 28 år, Volda
• Kim Bjarne Rosenkrone, skipper, 54 år, Gaular
• John Sollie, selvstendig, 58 år, Oslo
• Lars Olav Strekerud, språklærer, 28 år, Oslo
• Jan Erik Thorbjørnsen, lektor, 57 år, Oslo
• Arnfinn Muruvik Vonen, professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, 50 år, Oslo
• I tillegg en søker som ikke ønsker å få navnet sitt offentliggjort, og som departementet ikke har kommet i kontakt med i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling