MÅ I RETTEN: Röyksopp skal i retten etter å ha blitt stevnet av Rune Lindbæk. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
MÅ I RETTEN: Röyksopp skal i retten etter å ha blitt stevnet av Rune Lindbæk. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Disse vitner i Röyksopp-rettssaken

Kjente musikernavn, kompiser og tidligere samarbeidspartnere er på lista.

(Dagbladet): Den millionselgende suksessduoen Röyksopp, bestående av Svein Berge og Torbjørn Brundtland, ble i mai 2012 stevnet for retten av sin tidligere samarbeidspartner Rune Lindbæk.

Rettssaken er berammet til den 18. februar 2013 i Bergen tingrett, hvor det er satt av fem dager til hovedforhandlingene.

Dagbladet har fått opplyst at det vil bli ført en rekke musikervitner i rettssaken.

Tidligere samarbeidspartnere Röyksopp har kalt inn Ole Johan Mjøs, Gaute Barlindshaug, Bjørn Torske, Kolbjørn Lyslo og Erlend Sellevold i Ralph Myerz & the Jack Herren Band som vitner.

Felles for alle er at de i løpet av karrieren sin, i en eller annen form, har hatt befatning med både Röyksopp-gutta og Lindbæk. Særlig Mjøs, Barlindshaug og Lyslo har kjennskap til hvordan Röyksopp og Lindbæk jobbet sammen i begynnelsen av musikerkarrieren, som medlemmer av prosjekter som Aedena Cycle, Drum Island, Those Norwegians og Alanïa.

Duoen har også kalt inn den kjente musikeren Nils Petter Molvær og Jan Espen Storo i Tono som sakkyndige vitner.

Rune Lindbæk har ført opp musikerne Kåre Frisvold og Øyvind Blikstad, som han har samarbeidet med, på vitnelista, i tillegg til Ole Mjøs som også Röyksopp har stevna.

Strides Svein Berge, Torbjørn Brundtland og Rune Lindbæk vil også avgi partsforklaringer.

Låta det strides om, «A Higher Place» fra Röyksopps debutalbum «Melody A.M.», skal ifølge en sakkyndig rapport være delvis kopiert fra låta «Lift» av Drum Island - et prosjekt Rune Lindbæk og Röyksopps Torbjørn Brundtland hadde på 90-tallet. Röyksopp på sin side bestrider sterkt at Lindbæk noen sinne var med på å lage «Lift», og ber dermed om full frifinnelse.

Hvis retten slår fast at Lindbæk skal bli tilkjent de låtrettighetene han mener å ha krav på, vil han bare kunne kreve erstatning eller kompansasjon for det Röyksopp har tjent på «A Higher Place» etter den 22. mai 2009 og for all framtid, etter at retten i desember i fjor avgjorde at deler av Lindbæks pengekrav er foreldet.

Da slo Röksopps Svein Berge fast følgende overfor Dagbladet:

- Vi kommer ikke til å juble om retten frifinner oss helt når saken kommer opp i februar. Vi vil rett og slett bare konstatere at det hele er over.

SAMARBEIDET: Thorbjørn Brundtland og Rune Lindbæk som Alania. Foto: Aleksander Nordahl
SAMARBEIDET: Thorbjørn Brundtland og Rune Lindbæk som Alania. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer